

Gnocchi Noodles: Spoj domaćih njoka i rezanaca već je viralan hit, imamo recept za Cacio e Pepe varijantu
Ako ste mislili da nas u svijetu tjestenine više ništa ne može iznenaditi, upoznajte viralni trend koji trenutno osvaja – gnocchi-noodles. Radi se o hibridu domaćih njoka i svježih rezanaca, odnosno noodla.
Mekane, prozračne trakice napravljene od tijesta za njoke se, umjesto da se režu na klasične komadiće, razvlače u dugačke “noodle”.
Ovo neodoljivo jelo za koje do nedavno nismo ni znali da postoji – spaja nježnost domaćih njoka i vizualni efekt handmade tjestenine. Osim što izgledaju odlično i primamljivo, gnocchi-noodles su i jednostavni za napraviti kod kuće. Idealni su za kremaste umake, a danas vam donosimo recept za Cacio e Pepe njoke noodle koji smo pronašli na Instagram profilu @thesocialfood.
Recept: Gnocchi-noodles
Sastojci:
- 500 g krumpira
- 300 g glatkog brašna (i još malo za posipanje)
- 1 žumanjak
- prstohvat soli
- 1 žlicia maslinovog ulja
Umak:
- 100 g vrhnja za kuhanje
- 1 žlica mljevenog crnog papra
- 30 g ribanog parmezana
- Prstohvat soli
Postupak:
- Skuhajte krumpire u kori dok ne omekšaju. Zatim ih ogulite i još tople protisnite kroz gnječilicu ili pasirku kako biste dobili glatki pire bez grudica.
- Ostavite pire da se malo ohladi, pa dodajte žumanjak, sol i postupno umiješajte brašno. Umijesite tijesto, treba biti mekano, ali dovoljno čvrsto da se može valjati.
- Po potrebi dodajte još malo brašna, ali nemojte pretjerivati kako tijesto ne bi postalo tvrdo.
- Na pobrašnjenoj površini razvaljajte tijesto u oblik valjaka (kao kad radite njoke), ali ih nemojte rezati na komadiće. Umjesto toga, svaki valjak dodatno razvaljajte u duge, mekane trakice.
- Tako pripremljene njoke-noodle kuhajte u kipućoj, posoljenoj vodi dok ne isplivaju na površinu, to znači da su gotovi (obično 2–3 minute).
- Ocijedite njoke noodle.
- U tavi na laganoj vatri zagrijte vrhnje za kuhanje, zatim dodajte crni papar, parmezan i prstohvat soli. Miješajte dok se umak ne poveže i postane gladak.
- Dodajte kuhane njoke-noodle u umak, dobro promiješajte i poslužite.
Foto: Instagram, Pexels