Izdvojili smo nekoliko adresa u Zagrebu gdje možete kupiti pincu za Uskrs

Izdvojili smo nekoliko adresa u Zagrebu gdje
možete kupiti pincu za Uskrs

Bliži nam se Uskrs što znači da će se uskoro svima na blagdanskom stolu naći nezaobilazne pisanice, mladi luk, rotkvice, francuska salata, kuhana šunka i – pinca. Neodoljiva pinca, sirnica ili pogača je omiljeni uskrsni kolač koju još od davnina spremaju bake, a svoje tajne recepture prenose s koljena na koljeno unutar obitelji.

Pinca izgledom podsjeća na kruh pa ju još nazivamo i slatkim kruhom, ali čim ju prerežete, vidjet ćete da se ne radi o običnom kruhu. Za početak će vas obuzeti divan miris, a svakim zalogajem uživat ćete u raskošnoj teksturi ovog uskrsnog kolača pa vrlo vjerojatno nećete ostati samo na jednoj šniti.

Pincu možete pripremiti sami kod kuće ili ju kupiti, što je brža i jednostavnija opcija, pogotovo ukoliko nemate vremena. U nastavku smo izdvojili nekoliko zagrebačkih adresa gdje možete pronaći najfinije pince, a na vama je samo da svoj primjerak kupite na vrijeme prije nego se sve rasproda.

Slastičarnica Amélie

Ako volite mekane, pjenaste i mirisne pince, onda će vas ova iz slastičarnice Amélie oduševiti. Cijena 1 kg je 70 kuna, a prosječno pakiranje jedne pince je oko 500 grama. Osim pinci, u Amélie slastičarnicama pronaći ćete i ostale slastice za blagdanski stol – orahnjače i makovnjače, sitne kolače, macaronse i cijele torte.

Narudžbe primaju na broj telefona 095/355-35-35.

Slastičarnica Magnolia

Baš kao i prošle godine, slastičarnica Magnolia je i ovog proljeća pripremila bogatu uskrsnu ponudu. Osim pince, možete naručiti uskrsne kolače, jaja od najfinije čokolade, macaronse, cupcakese ukrašene zečićima, torte i ostale prigodne slastice. Cijelu ponudu provjerite na njihovim društvenim mrežama.

Slastičarnica Vincek

Jedna od najpoznatijih zagrebačkih slatkih adresa – slastičarnica Vincek – svakog Uskrsa ima pincu pa ju tako i ove godine možete pronaći u njihovoj ponudi. Pakiranje jedne pince je 500 grama, a košta 35 kn.

Osim pince, u Vinceku ćete pronaći i šarene puslice, uskršnje medenjake, uskršnji vjenčić i ostale slastice za blagdanski stol.

Slastičarnica Orijent

Slastičarnica Orijent u ponudi ima male i velike pince koje će vas okusom podsjetiti na onu idealnu bakinu! Uz pincu, po narudžbi u Orijentu rade orahnjaču, makovnjaču i razne kuglofe, a ti su i Orijent Easter boxevi s raznim kolačićima.

Naručiti možete putem e-mail adrese: [email protected] ili Orijentovih društvenih mreža.

Pekarnica Korica

Pinca craft pekarnice Korica oduševit će vas bogatstvom aroma i okusa. U ponudi imaju malu i veliku pincu (mala košta 10-ak kuna, a velika 35 kn). Ako volite njihovu pincu, onda ćete sigurno htjeti probati sladoled od pince koju priprema Robert Hromalić iz Le Kolača, a koji bi se uskoro trebao naći u prodaji. Više o tome pročitajte ovdje.

Pekarnica Kroštula

U Kroštuli možete pronaći dvije verzije pince. Pinca ili sirnica TURBO teži 500 grama i ručno je rađena s brašnom, vodom, vodom, maslacem, žumanjcima, šećerom, medom, koricom domaćeg limuna i naranče. Cijena joj iznosi 75 kn, a možete ju kupiti u Kroštulinom web shopu te u Miva galeriji vina u Zagrebu. Osim ove, postoji i verzija od 700 g koju također možete pronaći u prijateljskim lokalima, a uskoro će biti dostupna i u web shopu.

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori