Gdje jesti u Parizu i pritom uživati u slasnim zalogajima?


Putovanja su posebno zanimljiva i zbog upoznavanja s lokalnim delicijama. Posebno je uzbudljivo isprobavanje lokalnih specijaliteta u ambijentu koji upravo pripada tim zalogajima. Foodiesi iz cijelog svijeta pomno planiraju putovanja upravo i iz strasti prema gastro užitcima. A ima li boljeg i ljepšeg mjesta za upoznavanje s tradicionalnom kuhinjom od Pariza. Svi ti lijepi i decentni okusi ovdje su pravi doživljaj koji će upotpuniti putovanje na poseban način.

Šetnja pariškim ulicama uz dozu francuskih okusa uistinu je poseban doživljaj koji vrijedi isprobati

Pariški restorani nadaleko su poznati u cijelom svijetu po svojim savršenim jelima. No, zavirimo i u malena mjesta koja su skrivena po pariškim ulicama i upoznajmo se s divnim pecivima, kavama, uličnim zalogajima, kolačima, crepesima i macoronesima

BOOT CAFÉ

Boot Cafe je mjesto posebno zbog neobičnog ambijenta koji ostavlja tako bajkovit dojam. Riječ je o maloj kavani smještenoj u zidu poput lijepog izloga. Tu ćete moći uživati na malim šarenim stolicama i zbrajati dojmove svog putovanja. Ovdje su peciva uvijek topla, a energija je mirna i opuštajuća.

L’AS DU FALLAFEL

Šetnju Parizom svakako započnite sočnom porcijom falafel iz L’as Du Fallafel i napunite se enrgijom. Uživat ćete u punoći okusa, a kažu da je upravo umak u ovom falafelu pravi užitak.

BLÉ SUCRÉ

Ovo je malo cozy mjesto gdje ćete teško odoljeti kroasanima, kolačićima i tortama. Posebno su popularni kroasani od čokolade koji su od svih pariških mjesta najbolji upravo u Blé Sucréu. Stoga ukoliko se nađete u Parizu, ne propustite doručak iz ove predivne i mirisne pekarnice.

BREIZH CAFÉ

U Breizh Cafe na dolazite ponedjeljkom i utorkom jer tada ne radi. No, već u srijedu u svoj intinerarij upišite ovo mjesto, pogotovo ukoliko ste ljubitelji crepesa. Ovaj klasik francuske kuhinje oduševit će vas hrskavošću izvana i sočnom teksturom iznutra. A mirisi koji nadopunjavaju ovo predivno pariško mjesto su božanstveni.

BERTHILLON GLACIER

Ljubitelji sladoleda, pozor. Berthillon Glacier će vas zauvijek kupiti jer  na ovom mjesto profinjenog stila poslužuju najbolji sladoled koji možete zamisliti.

OB-LA-DI

Skrivena ulica, romantična atmosfera, najljepši podovi, mramor i kruščići kojima nitko ne može odoljeti. Tartini i tostovi u Ob-La-Di cafeu su toliko savršeni da nećete moći vjerovati kako su okusi savršeno izmiješani, od avokada, kozjeg sira, voća do pršuta i premaza sve je apsolutno očaravajuće.

L’ECLAIR DE GÉNIE

Ovdje ćete poželjeti sve. Okusi eklera su toliko različiti i toliko predivni da je najteže donijeti odluku što zapravo želite jesti u L’eclair De Genie. Uz to, interijer je toliko lijep da ćete ovdje zauvijek poželjeti ostati.

PIERRE HERMÉ

Šareni, ukusni macarones s kremama od kojih su sve jako ukusne, najbolje je probati što više jer najteže je suziti izbor. Pierre Hermè je pravi Pariz u malom. Očaravajući, sladak i profinjen.

Objavu dijeli Mataël (@lifeisourlab)

Angelina

Angelina je još jedno predivno mjesto gdje možete uživati u vrućoj čokoladi, kolaču, pralinama i dojmovima koji vas okružuju. Ovo je mjesto u samoj blizini Louvrea stoga će vam cjelokupni ambijent naglašen slatkoćom okusa ostati duboko u sjećanju.

LADURÉE

Ovo je još jedno mjesto poznato po slavnim macaronesima. Odavde možete ponijeti i svojim najdražim ljudima poklone i obradovati ih sjajnim okusima pariških slastica. A pakiranja su predivna. Svatko će se obradovati ovakvim suvenirom.

Objavu dijeli Zoé (@zoe.polouchkine)

Foto: Instagram, Pexels

0