Danas je predstavljeno prvo izdanje Gault&Millau vodiča za Zagreb i okolicu

Danas je predstavljeno prvo izdanje Gault&Millau vodiča za Zagreb i okolicu

Grad Zagreb i okolica dobili su svoje prvo izdanje svjetskog gastronomskog vodiča Gault&Millau Croatia – Zagreb i okolica 2022. Promocija je održana u ponedjeljak, 7. veljače, uz svečanu dodjelu priznanja chefovima najboljih zagrebačkih restorana, a vodič sadrži 100 ponajboljih restorana i POP mjesta.

Gault&Millau Zagreb i okolica 2022.

Na inicijativu Turističke zajednice grada Zagreba te u suradnji s Turističkom zajednicom Zagrebačke županije, Zagreb i njegova okolica dobili su vlastito izdanje jednog od najrelevantnijih gastronomskih vodiča na svijetu – Gault&Millau. Tako je, po prvi puta u povijesti, objavljeno dvojezično (hrvatsko/englesko) izdanje vodiča koji sadrži recenzije i fotografije 100 restorana, konoba, zalogajnica, POP lokala i slastičarnica Zagreba i okolice. Široki raspon uvrštenja ugostiteljskih objekata temelji se na motu „luksuz je u kvaliteti, a ne u cijeni“. 

Promocija vodiča završena je u svečanom tonu jer su proglašeni i najbolji chefovi Zagreba, a to su redom: Chef Tvrtko Šakota – NAV, Chefica Ana Grgić – Zinfandel’s i Le Bistro, Chef Hrvoje Kroflin – ManO2, Chef Bruno Vokal – Noel, Chef Marin Rendić – Bistro Apetit by Marin Rendić, Chef Ivo Sučević – Dubravkin put, Chefica Vesna Miletić – Tač, Chef Stipan Iličić – Balon, Chef Matija Bregeš – Baltazar,  Chef Filip Horvat – TheAtrium by Filho.

Tvrtko Šakota, Chef i vlasnik restorana Nav

Gault&Millau jedan je od dva najrelevantnija gastronomska vodiča na svijetu te jedan od najjačih brandova na međunarodnoj gastronomskoj sceni. Pokrenut 1965. u Francuskoj, vodič danas izlazi u dvadesetak zemalja, a posebno je poznat u Austriji, Njemačkoj, Belgiji, Nizozemskoj, Švicarskoj, Sloveniji i Japanu. Vodič uživa veliki ugled među putnicima i turistima, ljubiteljima dobre hrane, koji s povjerenjem slijede njegove preporuke. Znaju da je riječ o nezavisnim, vjerodostojnim recenzijama anonimnih ocjenjivača koji posjećuju restorane i plaćaju svoje račune kao i svi ostali gosti. Njihov je glavni zadatak da korisnicima vodiča predoče ono što ih čeka u određenom ugostiteljskom objektu.

Vodič je dostupan u prodaji od utorka 8. veljače na prodajnim mjestima Tisak media i kioscima Tiska.

Foto: PR

Učitati još
Zatvori