Jeste li probali Gardiju, novo hrvatsko bezglutensko pivo?

Pivo je jedno od najpopularnijih pića na svijetu čiji je glavni sastojak ječmeni slad. Međutim, osobama koje imaju celijakiju smeta gluten kojeg ima u ječmu pa ga ne bi smjele konzumirati. Srećom, u posljednjih nekoliko godina brojni su proizvođači počeli raditi pivo bez glutena kako bi svi oni koji imaju intoleranciju na gluten mogli uživati u ovom piću.

Gardia – domaće gluten free pivo

Novost na našem tržištu je pivo Gardia, hrvatsko bezglutensko pivo u kojem mogu uživati svi koji ne smiju ili ne žele konzumirati gluten. Gardia pivo testirano je u Andrija Štampar Institutu i sigurno je za celijakičare, a donosi originalni lager okus. Vizija proizvođača je bila da naprave pivo koje se okusom, bojom i mirisom ne razlikuje od klasičnog piva i ničim ne odaje da se radi o pivi bez glutena pa su kreirali pitko lager pivo, koje je odličnog okusa, umjerenog tijela, izbalansirane gorčine i laganog osvježavajućeg aftertastea.

Gardiu možete probati na nekoliko lokacija u Zagrebu, između ostalog u Botaničaru, Papavero Pizza&Food Labu i Craft Roomu, a kupiti ga možete u trgovinama Tvornica Zdrave Hrane, Mrkvica, GlutenBio-glutenfree, Boca&chap i Rica.

Više detalja o hrvatskom bezglutenskom pivu pronađite ovdje.

Foto: Instagram

0