Kad se spoje galette i kroasani, dobijemo ovo slatko čudo koje želimo probati
Kad se spoje galette i kroasani, dobijemo ovo slatko čudo koje želimo probati

Kad se spoje galette i kroasani, dobijemo ovo
slatko čudo koje želimo probati

Francuske pekarnice oduvijek su privlačile pažnju divnim izlozima u kojima se nalaze razna peciva i deserti koji će vas prvo osvojiti izgledom, a zatim i okusom. Uz kroasane jedna od najpopularnijih francuskih delicija definitivno je galette, rustikalna pita od prhkog tijesta koja se puni raznim nadjevima. Galette u prijevodu znači ravni kolač, a upravo u njegovoj rustikalnosti i jednostavnosti leži sva ljepota. A kad se spoje galette i kroasani, dobije se ovo čudo od kojeg nam rastu zazubice.

Čudesan slatki svijet Cédrica Groleta

Galette croissant novo je slatko remek djelo Cédrica Groleta, jednog od najboljih pastry chefova na svijetu. Njegove maštovite kreacije redovito nas ostavljaju bez daha, a ukoliko niste upoznati s njegovim likom i djelom, evo kratke biografije. Grolet je najpoznatiji po reinterpretaciji tradicionalnih francuskih slastica i kreiranju deserata inspiriranih voćem i cvijećem.

Nakon što se godinama usavršavao u kuhinjama diljem Francuske, Grolet je 2012. postao glavni slastičar luksuznog hotela Le Meurice. Prije četiri godine otvorio je vlastitu slastičarnicu u pariškoj četvrti Opera. Koliko dugo su Parižani, ali i brojni turisti na to čekali, dokazuju dugački redovi koji su se stvarali na dan otvorenja slastičarnice. Prizor je to koji se i dan danas može vidjeti, a da ne biste satima čekali na stol, možete ga unaprijed rezervirati. Osim u Parizu, njegove slatke kreacije možete kušati i u londonskom hotelu The Berkeley.

Galette croissant

Dovoljan je jedan pogled na Instagram profile Cédrica Groleta i odmah ćete poželjeti isprobati njegove deserte. Nama je za oko zapeo već spomenuti galette croissant koji izgleda toliko dobro da bismo odmah kupili kartu i odletjeli u Pariz samo kako bismo ga isprobali. Sastoji se od prhkog tijesta za kroasane, frangipane kreme od prženih badema i mini hrskavih kroasana na vrhu. Izgleda božanstveno, a vjerujemo da je i okus takav. Još jedna posebnost ovog deserta jest što je u ograničenoj seriji bio dostupan s dodatkom – zlatnim privjeskom u obliku kroasana koji je kreirala Nadine Ghosn.

Učitati još
Zatvori