Vrhunski zagrebački restorani uveli su gablece po povoljnim cijenama – donosimo popis
Vrhunski zagrebački restorani uveli su gablece po povoljnim cijenama – donosimo popis

Vrhunski zagrebački restorani uveli su gablece po povoljnim cijenama – donosimo popis

Jesen je pred vratima, život se vratio u grad, obaveze zarolale, a ponuda dnevnih menija u zagrebačkim restoranima nikad nije bila bogatija! U posljednja smo dva tjedna čuli kako su čak i vodeći zagrebački gastrotainment restorani, koji dosad nisu tako poslovali, uveli posebne menije za ručak. Tako za manji novac možete isprobati hranu restorana koje odlikuje moderna prezentacija hrane od strane vrhunskih kuhara te savršeno uređen ambijent. Evo gdje od sada u Zagrebu možete probati vrhunske gablece…

El Toro

Ul. fra Filipa Grabovca 1

“Zašto fantastični okusi moraju biti rezervirani samo za večeru? Uz naš novi tjedni meni utaži želju za savršenim ručkom koji će te ispuniti, uz pristupačne cijene”, izvijestili su iz El Tora na društvenim mrežama. Novi izbor jela, kako najavljuju, oduševljava okusima, a uz zalogaje u El Toru može se uživati i u probranoj sekciji vina. Tjedni meni je dostupan svaki dan od 12 do 17 sati, a mijenjat će se svaka dva tjedna. Trenutno ovdje možete kušati juhu od luka, tacos tris, zapečene patlidžane, poke od lososa, burgere, svinjske obraze u zelenom curryju, teleće tagliate te sushi set od 14 zalogaja. Sva jela osmislio je glavni chef Mario Mihelj, a cijene se kreću od 4,5 eura (za juhu) do 19 eura (za teleću tagliatu).

Maredo

Ul. Florijana Andrašeca 14

Baš kao i u El Toru, i u Maredu će se za gablec moći naručiti sushi, po istoj cijeni (11 eura). I ovdje ručak služe od 12 do 17 sati, a na meniju će se nalaziti: juha od bundeve kao i od bikova repa, bruschetta s govedinom i kremom od pečene paprike, fettuccine s raguom od pivca, salata sa špinatom i pečenim lososom, marinirani batak i zabatak na roštilju, pikantne goveđe okruglice u šalši, tagliata od black angusa. Kao i u El Toru, cijene se kreću od 4,5 do 19 eura. Cijene čaše vina kreću se između 4 i 8 eura.

Noel

Ul. popa Dukljanina 1

Dnevna jela koja kreativni tim Noela, na čelu s chefom Brunom Vokalom, svakodnevno priprema, dostupna su za take out. Možete osobno doći po njih na adresu Popa Dukljanina 1 ili ih naručiti putem dostavnog servisa Wolt (pod nazivom Food & burger by Noel). Cijene se kreću od 13,10 eura (za burger s krumpirićima i pićem) do 16,50 eura (za dnevni jelo). Jedno dnevno jelo i salata dostupni su samo za ručak, a njihove burgere i štrukle možete naručiti tijekom cijelog dana. Velika je to promjena u načinu rada ovog restorana s Michelinovom zvjezdicom, a najavljuju još jednu novost. Naime, Noel u studenom, na Iblerovom trgu u Zagrebu otvara i burger bar.

Frida

Nova Ves 17

Restoran & bar Frida, na platou Centra Kaptol, također je od ovog tjedna uveo dnevna jela. Gablece služe od 11 do 16 sati. Na meniju je ovog tjedna juha od buče, cezar salata, risotto sa sušenim vrganjima, njoki od ricotte s gamberima, varivo od sezonskog povrća s faširancem, sporo pečeni vrat crne slavonske svinje, pohani pileći zabatak s krumpirićima… Cijene se kreću od 3,5 do 11 eura, a više možete pogledati i na njihovom Instagramu.

Učitati još
Zatvori