

Frozen espresso s kremom od vanilije novi je desert koji spaja najbolje od ledene kave i slastice
Kada temperature ne silaze ispod 30, tražimo osvježenje u svakom obliku. Čak i od kave tražimo posebno ledenu i primamljivu verziju. Iako ledenu kavu pijemo u gotovo svakom obliku, od kada smo na Instagram profilu chefa Christiana Petronija ugledali ledeni desert s kavom, ne prestajemo misliti na njega. Ta ledena, pjenasta i kremasta delicija izdvaja se iz ponude kava, ali i sladoleda.
Osim tiramisua, koji je i dalje nezaobilazan, imamo novi desert koji spaja najbolje od ledene kave i slastice. Brzo, jednostavno i bez paljenja pećnice. Donosimo recept!
Frozen espresso s kremom od vanilije
Frozen espresso ili zaleđeni espresso lagano naginje prema graniti, popularnom talijanskom ledenom desertu. Uz malo improvizacije te nekoliko kvalitetnih sastojaka, najbolje kofeinsko osvježenje je spremno!
Sastojci:
- 1 šalica jako ohlađene espresso kave
- 200 ml slatkog vrhnja za šlag
- 1–2 žlice šećera u prahu
- limunova kora (peel)
- mahuna vanilije
- malo soli
Postupak:
- Stavite čaše u zamrzivač kako bi se rashladile do posluživanja.
- Skuhajte jaku kavu (idealno u kafetijeri).
- U zdjelu koja može u zamrzivač stavite šećer u prahu i prelijte ga kuhanom kavom.
- Dobro pomiješajte i stavite u zamrzivač.
- Umutite hladno vrhnje sa šećerom u prahu i vanilijom u čvrsti šlag.
- U rashlađenoj čaši servirajte zamrznuti espresso i dodajte par žlica kreme od vanilije.
- Po želji posipajte kakaom, čokoladom ili mljevenom kavom.