Frosé je savršeno afterwork piće za skori kraj ljeta

Frosé je savršeno afterwork piće
za skori kraj ljeta

Ljeto je rezervirano za citrusne okuse, lagana pića i puno leda, stoga se prijedlog za ono što ćemo konzumirati ovog popodneva logično nameće – frosé, frozen rosé iliti smrznuti rosé. Za ovo druženje s okusom omiljenog froséa trebat će vam manje truda nego što mislite, a savršen provod je zajamčen. Sve što trebate jest pozvati prijatelje, naći bocu dobrog roséa, iscijediti limun i osigurati da imate dovoljno leda za sve čaše koje će se popiti u dobrom društvu.

Sigurno ste mnogo puta do sada pregledavali Instagram s predivnim fotografijama froséa u nježno ružičastim bojama ljeta, a sada je vrijeme da se i kod kuće razmazite s čašom hladnog pića. Nagradite sebe i svoje društvo. Ali, važno je odmah u početku znati da dobar frosé uopće nije teško napraviti.

 

A post shared by Kate Spiers (@kate.lavie) on

Recept za najbolji domaći Frosé

  • 6 jagoda
  • pola šalice vode
  • boca roséa
  • pola šalice šećera
  • pola limuna

Sipajte rosé u kalupe za led i ostavite preko noći da se zamrzne. Nasjeckajte 6 jagoda, u mikrovalnoj pećnici na 90 sekundi ugrijte pola šalice vode, dodajte pola šalice šećera i to sve zajedno izmiješajte i napravite pjenicu od jagoda dok ne počne bubriti. Smjesu ohladite na tridesetak minuta. Zamrznuti rosé istresite u blender, dodajte mješavinu jagoda, vode i šećera, a sve zajedno zalijte sokom od pola limuna. Ubacite slamke, dekorirajte po želji i uživajte u ukusnom i osvježavajućem froséu. Spoj ovako ukusnih sastojaka mora biti pravo savršenstvo. Provjerite već ovoga vikenda.

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori