Pjenušava vina koja će biti hit ovih blagdana

Pjenušava vina koja će biti
hit ovih blagdana

Sredina studenog, osim hladnijih dana, donosi nam i najavu sezone proslava i domjenaka. Kad je blagdanski ugođaj u pitanju, hrana i piće svakako su među najzaslužnijim faktorima prave svečane atmosfere.

Svakome tko je iskusio organizaciju proslava, domjenaka, pa čak i obiteljskih ručkova, jasno je da nije uvijek jednostavno zadovoljiti svačiji ukus, a odabir prikladnog pića za blagdansko druženje ponekad predstavlja problem i iskusnijim organizatorima slavlja.

I u ovom slučaju vrijedi staro pravilo – ukusi su različiti, no jasno nam je kako niti jedna blagdanska prigoda neće biti potpuna bez dobrog pjenušca. Osim što nas njegov okus i mjehurići asociraju na svečanost, i sama vizualna komponenta ispijanja pjenušavog vina odgovorna je za njegovu popularnost, posebice u ovo doba godine.

Kvalitetna boca pjenušca, koju uz profinjeni okus, prati i elegantan dizajn, predstavljat će izvrsnu nadopunu svakom blagdanskom okupljanju, a osim što će doprinijeti svečanoj atmosferi, pomno odabrani primjerak poslužit će i kao izvrstan dar za člana obitelji, prijatelja ili poslovnog suradnika.

Freixenet Italian Rosé i Prosecco pjenušava vina

U duhu nadolazeće božićne atmosfere i slijedeći iznimni uspjeh nedavno lansiranog Prosecca u atraktivnoj, „dijamantnoj” boci, najveći svjetski proizvođač pjenušaca, španjolski Freixenet, na neka europska tržišta u prodaju je pustio i najnoviji dodatak obitelji pjenušavih vina – Italian Rosé.

Baš poput Prosecca, za kojim je posljednjih godinu dana zavladala iznimna potražnja zbog koje su trgovci čak čekali u redovima ne bi li uspjeli dobiti naručenu količinu, i Italian Rosé proizvodi se u Italiji, a riječ je o majstorskom cuveeu tipične Prosecco sorte glera i pinota crnog.

Poznavateljima pjenušavih vina odmah je jasno kako ovaj rose odlikuju privlačne arome crvenog voća te elegantna baza koja asocira na bijelo cvijeće i jabuke, dok su mjehurići vrlo sitni i fini, zbog čega izvrsno prija kao aperitiv, ali i dodatak lakšim jelima, prvenstveno predjelima i desertima.

Iako vrlo lagan, ovaj je pjenušac punog okusa, a voćni tonovi izvrsno odgovaraju blagdanskoj hrani, ali i kolačićima tipičnim za nadolazeće dane. Osim profinjenog okusa i nježne ružičaste boje, luksuzan dizajn jedan je od glavnih aduta Freixenetovog Italian Roséa, jer će ružičasta svjetlucava boca optočena rezanim staklom biti prekrasan ukras na svakom blagdanskom stolu, a čak i ispražnjena boca, napunjena božićnim lampicama, bit će originalan i dosjetljiv blagdanski ukras.

Želite li ove godine blagdane dočekati sa stilom, a svaku prigodu učiniti elegantnom, novi Freixenet Prosecco i najnoviji Italian Rosé dostupni su u vinotekama Vivat fina vina u Zagrebu ili putem Vivat fina vina webshopa, a oduševit će vas i vrlo pristupačnim cijenama od samo 86 kn po boci.

Foto: Freixenet

Učitati još
Zatvori