![Povodom 130. rođendana Francka za zaposlenike su ručak kuhali chefovi JRE-Hrvatska](https://www.journal.hr/wp-content/uploads/2022/03/Cover-jre-franck.jpg)
![](https://www.journal.hr/wp-content/uploads/2022/03/JRE-Franck-31-1080x720.jpg)
Povodom 130 godina poslovanja, Franck se udružio s poznatim chefovima Jeunes Restaurateurs (JRE) s kojima uspješno surađuje već više od pet godina. Chefovi su tako svoje kuhinje zamijenili onom u Franckovom restoranu za zaposlenike te im pripremili vrhunski izbor tradicionalnih jela za ručak.
Ručak povodom 130. rođendana Francka
JRE Hrvatska, udruženje vrhunskih chefova i vlasnika restorana, ponosni je član međunarodne obitelji koja djeluje u 16 zemalja i okuplja najkreativnije chefove i više od 350 gastronomski ambicioznijih restorana. Ovoga su puta u Francku kuhali šefovi kuhinja iz renomiranih restorana diljem Hrvatske kao što su Dubravkin put iz Zagreba, Navis i Villa Ariston iz Opatije, Konoba Pelegrini iz Šibenika, konoba Boba iz Murtera, restoran Korak iz Plešivice, Konoba Zijavica iz Moščenićke drage, te restoran Pergola iz Savudrije.
![](https://www.journal.hr/wp-content/uploads/2022/03/JRE-Franck-20-1080x1620.jpg)
![](https://www.journal.hr/wp-content/uploads/2022/03/JRE-Franck-21-1080x1620.jpg)
![](https://www.journal.hr/wp-content/uploads/2022/03/JRE-Franck-22-1080x1620.jpg)
Što se kuhalo
1. Konoba Pelegrini – sušeni morski pas sa orzom
2. Konoba Boba -maništrun od sipe sa slanutkom
3. Restoran Zijavica – varivo od hobotnice sa graškom
4. Villa Ariston – okruglice od piletine sa tikvicama i koromačem
5. Restoran Dubravkin put – ragu od crne slavonske svinje i dimljeni krumpir
6. Restoran Pergola – svinjska rebarca i graten od krumpira
7. Design Hotel Navis – kobasice, ombolo i kiseli kupus
8. Restoran Korak – rolada od turopoljskog odojka sa salatom
![](https://www.journal.hr/wp-content/uploads/2022/03/JRE-Franck-15-1080x1620.jpg)
![](https://www.journal.hr/wp-content/uploads/2022/03/JRE-Franck-16-1080x1620.jpg)
![](https://www.journal.hr/wp-content/uploads/2022/03/JRE-Franck-17-1080x1620.jpg)
Svoje su kulinarsko umijeće Franck zaposlenicima pokazali kroz posebno osmišljen jelovnik temeljen na tradicionalnoj recepturi kraja iz kojeg dolaze. Na slavljeničkom jelovniku za zaposlenike bile su tako kobasice i kiseli kupus, okruglice s piletinom i tikvicama, svinjska rebarca i krumpir, sipa i čičvarda, ragu od crne slavonske svinje te mnoga druga jela od kojih je svatko birao ona po svome ukusu. Upravo je spoj nesvakidašnjih i pomalo zaboravljenih gastronomskih delicija s potpisom poznatih chefova bila jedinstvena prilika za prigodnu proslavu velike 130. obljetnice kompanije.
![](https://www.journal.hr/wp-content/uploads/2022/03/JRE-Franck-27-1080x720.jpg)
![](https://www.journal.hr/wp-content/uploads/2022/03/JRE-Franck-8-1080x720.jpg)
![](https://www.journal.hr/wp-content/uploads/2022/03/JRE-Franck-28-1080x720.jpg)
Franckova priča seže u 1827. godinu kada je mladi, ambiciozni njemački poduzetnik Johann H. Franck po prvi puta uspio ljekovitu biljku cikoriju preraditi u napitak od cikorije. Zagrebačka tvornica otvorena je 1892. godine na tadašnjoj periferiji Zagreba, u Vodovodnoj ulici gdje se nalazi i danas, a početak djelatnosti utemeljila je upravo na ideji Johanna Francka, prerađujući cikoriju u topli napitak.
![](https://www.journal.hr/wp-content/uploads/2022/03/JRE-Franck-23-1080x1620.jpg)
![](https://www.journal.hr/wp-content/uploads/2022/03/JRE-Franck-24-1080x720.jpg)
Kompanija je strateški usmjerena na daljnji razvoj te održivi rast poslovanja u kategoriji toplih napitaka kroz kontinuirano ulaganje u proizvodnu izvrsnost i primjenu naprednih tehnoloških rješenja te razvoj inovativnih koncepata i proizvoda kojim uvodi nove trendove i doprinosi razvoju cjelokupnoga tržišta. To je vrijednost na kojoj je kompanija izgrađena i predstavlja jednu od okosnica poslovanja.
Foto: PR