Ritual od kojeg ne odustajemo čak ni kada radimo od kuće

Ritual od kojeg ne odustajemo čak
ni kada radimo od kuće

Kriza izazvana širenjem koronavirusa, koja se pretvorila u globalnu pandemiju i zahvatila cijeli svijet, iz temelja je promijenila našu svakodnevicu. Posljednjih mjesec dana živimo sasvim drugačije nego što nam je dosad bilo normalno i uobičajeno. Svima je jasno koliko je važno ostati i biti doma, dok iz svojih kuća izlazimo samo onda kada je to doista nužno. Svi koji to možemo, radimo od kuće, druženja s prijateljima zamijenili smo onim virtualnim, a čak je i nekad najobičniji odlazak do trgovine po osnovne namirnice postao sasvim jedno novo i drugačije iskustvo. Ukratko, novoj situaciji smo se svi morali prilagoditi i polako stvoriti cijelu jednu novu rutinu i nove navike.

Navike su se promijenile, ali neki rituali ostaju isti

Urede smo zamijenili onim kućnim pa radimo u drugačijim uvjetima od onih na koje smo navikli. I dok su sastanke s kolegama uživo zamijenili oni virtualni, a klasičnih pauza za ručak nema, od nekih rituala u kojima smo uživali i prije ove krize nismo odustali, samo smo ih malo prilagodili situaciji. Neki su, poput ispijanja prve jutarnje kave, postali čak i bolji. Istinski kavopije ne mogu zamisliti početak dana bez šalice omiljenog toplog napitka – ritual je to od kojeg ne odustaju ni u kakvim uvjetima. I dok smo dan obično započinjali u svojoj kuhinji u kojoj smo na brzinu ispijali prvu kavu prije odlaska na posao i hvatanja u koštac sa svim obavezama koje nas taj dan čekaju, sada u šalici svog omiljenog toplog napitka možemo uživati bez žurbe.

Život počnje nakon prve jutarnje kave

Kava je neizostavan dio naše svakodnevice koja nas ujutro pokreće pa prije nego što sjednemo u svoj kućni ured i prionemo na posao, u toplini i sigurnosti svog doma prvo na miru uživamo u svojoj omiljenoj šalici. Vremena su se promijenila pa nema one uobičajene jutarnje žurbe prije odlaska na posao. Prilika je to da se svako jutro uz šalicu kave družimo sa svojim ukućanima, pretresemo i prokomentiramo prve vijesti dana prije nego što se svatko od nas povuče u svoj radni kutak.

Kraljica među kavama, punog čokoladnog okusa i neodoljivog mirisa koja nas ujutro mami iz kreveta i bez koje nijedno jutro nije potpuno je Franck Jubilarna, popularno zvana Ciglica. Generacijama omiljena kava u Hrvatskoj, ona je naš najdraži ritual bez kojeg ne započinjemo dan i u kojem uživamo tijekom cijelog jutra, čak i dok obavljamo prve poslovne zadatke. Osim Jubilarne Original, Ciglica dolazi u još dva okusa – Sensual, čija nam zavodljiva aroma svaki put izmami osmijeh na lice i u čijem mirisu uživamo u svako doba dana te Intense, moćna kava intenzivne arome koja nam daje snagu da idemo dalje nego što smo mislili.

Franck Jubilarna i u našem je kućnom uredu postala početna točka svakog radnog dana. Prije nego prionemo na posao, uzimamo tih 15 minuta za sebe, pažljivo ju kuhamo, pritom uživajući u aromatičnim mirisima koje postupno otpušta, i guštamo u onom prvom gutljaju koji donosi osjećaj užitka, ali i razbuđivanja i motivacije za novi radni dan. Čak su i prvi radni zadaci bitno lakši nakon te prve prave kave. Radeći od doma, kada radni sati mogu potrajati i dulje no što je uobičajeno, zaključili smo kako definitivno ne treba raditi kompromise kada je prva jutarnja kava u pitanju.

Ispijanje kave na terasama kafića pričekat će neka bolja vremena, zato prepustite se i uživajte u ovom omiljenom ritualu, sada posebno prilagođenom cosy kućnoj atmosferi.

Foto: Unsplash

Učitati još
Zatvori