Kako stvoriti i u potpunosti uživati u cozy atmosferi vlastitog doma?

Kako stvoriti i u potpunosti uživati u
cozy atmosferi vlastitog doma?

Proljeće je stiglo, dani su sve duži, a iako nas sunce mami van, svima je jasno koliko je u ovim trenucima važno ostati doma. Premda smo donedavno to teško mogli i zamisliti, prve prave proljetne dane umjesto na suncu provodimo u svoja četiri zida, a kako bi vrijeme u izolaciji iskoristili što bolje i osjećali se što ugodnije, važno je da od svog doma stvorimo oazu u kojoj ćemo u potpunosti uživati i u kojoj neće biti mjesta za kompromise. Karantena nije nešto što smo odabrali sami, ali upravo je zato sada pravo vrijeme da si ugađamo, osjećamo se dobro i opušteno. Pa, kako onda u potpunosti stvoriti i uživati u cozy atmosferi vlastitog doma?

Posvetite se omiljenim ritualima

Nakon što obavite sve poslovne i druge obaveze poput kuhanja, spremanja i čišćenja, neka na red dođe uživanje u omiljenim aktivnostima u zatvorenom. Ako ništa drugo, sada napokon imamo vremena za pogledati sve omiljene serije i filmove i pročitati knjigu koja nam već dugo stoji na polici. Večer uz filmove i dobru knjigu ljepša je pod pletenim dekama i na mekanim jastucima, a odmor od šminkanja i dosad uobičajenog stajanja pred ormarom koje nas je pratilo kroz tjedan, pronašli smo u najudobnijim pidžamama, trenirkama i kućnim papučama iz kojih se ne skidamo.

Sada bez žurbe možemo uživati i u najdražim nam beauty ritualima pa odvojite jednu večer i svoju kupaonicu na nekoliko sati pretvorite u pravu spa zonu. Same napravite manikuru i pedikuru, a pred sam kraj dana opustite se uz kupku koja će vam osigurati najljepše snove. Vrijeme iskoristite i za uvođenje nekih novih self-care rituala. Recimo, za meditaciju i jogu dovoljno vam je svega 15 minuta istezanja kako bi potaknuli metabolizam, cirkulaciju i osjećali se odlično. 

Uživajte u šalici omiljenog napitka

Sve te rituale u kojima uživamo u ugodnoj atmosferi vlastitog doma upotpunit će i šalica omiljenog toplog napitka u kojoj sada možemo uživati u miru i bez ikakve žurbe. I dok dan ne započinjemo bez prve jutarnje kave, popodneva su rezervirana za omiljeni cappuccino. Ispijanje tog napitka trenutak je u danu koji izdvajamo samo za sebe i u kojem uživamo polako. Naš najdraži odabir ovih dana je Franck Cappuccino Salted Caramel, koji u savršenom napitku donosi slano i slatko. Njegova kremasta struktura i puni okus savršen su spoj za sve koji žude za idealnom slatko-slanom kombinacijom.

U ovim vremenima, kad sve nešto moramo i živimo po tuđim pravilima, neka vrijeme koje ćemo odvojiti za sebe bude podređeno našim pravilima. Užurbani način života dosad nam nije ostavljao dovoljno slobodnog vremena da uživamo u svim omiljenim ritualima, no vrijeme koje provodimo u karanteni podsjetilo nas je na to da mnoge stvari koje poželimo, možemo raditi u udobnosti svog doma. Ispijanje cappuccina ionako je oduvijek bio ritual u kojem smo najviše voljeli uživati u ugodnoj atmosferi vlastitog doma, nakon svih odrađenih obaveza.

Za savršen trenutak za uživanje izaberite svoj omiljeni Franck Cappuccino okus: Classic, Irish Cream, Čokolada, Vanilla Cream, Kokos i bijela čokolada, Nougat Cream, Jaffa, Cappuccino s manje šećera ili Cappucino bez kofeina.

Foto: Unsplash

Učitati još
Zatvori