Foodoris ima recept za brzi galette s jagodama: Uz gotovo lisnato tijesto, treba vam 10 minuta za pripremu
Foodoris ima recept za brzi galette s jagodama: Uz gotovo lisnato tijesto, treba vam 10 minuta za pripremu

Foodoris ima recept za brzi galette s jagodama: Uz gotovo lisnato tijesto, treba vam 10 minuta za pripremu

Miris svježih jagoda, hrskavi rubovi i sočna unutrašnjost, sve to donosi ova galetta koja se, po receptu Doris Valković, priprema bez imalo muke. Umjesto klasičnog tijesta, možete si olakšati tako da posegnete za gotovim lisnatim tijestom i pretvorite ga u savršenu proljetnu slasticu. Rezultat? Desert koji izgleda rustikalno, a okusom podsjeća na ljeto i bezbrižnost.

Idealna je za one dane kada vam se jede nešto domaće i slatko, ali nemate volje za razvlačenje tijesta ili sate provedene u kuhinji. U nastavku donosimo recept koji možete pronaći kod Foodoris, a koji će, vjerujemo, postati vaš favorit sezone.

Recept za brzi galette s jagodama

Sastojci:

  • 1 pakiranje svježeg lisnatog tijesta
  • 300 g svježih jagoda (narezane)
  • 2 žlice kokosovog (ili nekog drugog) šećera
  • 1 žlica gustina (kukuruzni škrob)
  • Sok od ½ limuna
  • 1 žličica ekstrakta vanilije

Priprema:

  • Stavite grijati pećnicu (na pakiranju lisnatog tijesta vam piše koja temperatura i dužina pečenja. Ja sam stavila na 200, cca 20 min)
  • Jagode dobro pomiješati sa sokom limuna, vanilijom, šećerom i gustinom.
  • Tijesto zarežete u obliku kruga (možete pustiti i pravokutnik) te u sredinu stavite nadjev. Rasporedite ga tako da pokriva sredinu sve do otprilike 3-4 cm od ruba.
  • Rubove tijesta preklopi prema unutra preko dijela voća.
  • Premaži biljnim mlijekom te posipaj šećerom (ako želiš)
  • Peci u prethodno zagrijanoj pećnici na 200°C oko 25–30 minuta, dok tijesto ne postane zlatno i hrskavo.
galette s jagodama
galette s jagodama
galette s jagodama
galette s jagodama

Recept nam donosi Doris Valković s bloga Foodoris. Još odličnih recepata pronađite na njenom blogu i Instagram profilu.

Foto: Doris Valković

Učitati još
Zatvori