

Foodoris ima recept za brzi galette s jagodama: Uz gotovo lisnato tijesto, treba vam 10 minuta za pripremu
Miris svježih jagoda, hrskavi rubovi i sočna unutrašnjost, sve to donosi ova galetta koja se, po receptu Doris Valković, priprema bez imalo muke. Umjesto klasičnog tijesta, možete si olakšati tako da posegnete za gotovim lisnatim tijestom i pretvorite ga u savršenu proljetnu slasticu. Rezultat? Desert koji izgleda rustikalno, a okusom podsjeća na ljeto i bezbrižnost.
Idealna je za one dane kada vam se jede nešto domaće i slatko, ali nemate volje za razvlačenje tijesta ili sate provedene u kuhinji. U nastavku donosimo recept koji možete pronaći kod Foodoris, a koji će, vjerujemo, postati vaš favorit sezone.
Recept za brzi galette s jagodama
Sastojci:
- 1 pakiranje svježeg lisnatog tijesta
- 300 g svježih jagoda (narezane)
- 2 žlice kokosovog (ili nekog drugog) šećera
- 1 žlica gustina (kukuruzni škrob)
- Sok od ½ limuna
- 1 žličica ekstrakta vanilije
Priprema:
- Stavite grijati pećnicu (na pakiranju lisnatog tijesta vam piše koja temperatura i dužina pečenja. Ja sam stavila na 200, cca 20 min)
- Jagode dobro pomiješati sa sokom limuna, vanilijom, šećerom i gustinom.
- Tijesto zarežete u obliku kruga (možete pustiti i pravokutnik) te u sredinu stavite nadjev. Rasporedite ga tako da pokriva sredinu sve do otprilike 3-4 cm od ruba.
- Rubove tijesta preklopi prema unutra preko dijela voća.
- Premaži biljnim mlijekom te posipaj šećerom (ako želiš)
- Peci u prethodno zagrijanoj pećnici na 200°C oko 25–30 minuta, dok tijesto ne postane zlatno i hrskavo.




Recept nam donosi Doris Valković s bloga Foodoris. Još odličnih recepata pronađite na njenom blogu i Instagram profilu.
Foto: Doris Valković