Focaccina stiže u Zagreb: Popularan sendvič bar iz Splita uskoro se otvara u strogom centru grada
Focaccina stiže u Zagreb: Popularan sendvič bar iz Splita uskoro se otvara u strogom centru grada

Focaccina stiže u Zagreb: Popularan sendvič bar iz Splita uskoro se otvara u strogom centru grada

Nakon što je prošle godine otvorenje Focaccine u Splitu izazvalo pravi gastro hype, ova omiljena destinacija za sve ljubitelje talijanskih sendviča konačno stiže i u Zagreb. Naime, prva Focaccina je otvorena u kolovozu 2024., i postala je jedno od najposjećenijih mjesta u Splitu. Redovi ispred lokala postali su svakodnevica čim se pročula za njihove neodoljive sendviče u svježe pečenoj focaccii.

U lipnju 2025. godine otvorili su drugu poslovnicu u Splitu, a ove jeseni na redu je i Zagreb!

Focaccina Zagreb

Focaccina će u Zagrebu svoja vrata otvoriti već ove jeseni, i to na atraktivnoj lokaciji u strogom centru grada, na adresi Radićeva ulica 8. Iako točan datum otvaranja još nije službeno potvrđen, ekipa iz Focaccine nam je javila kako planiraju otvoriti vrata zagrebačkog lokala u studenom. Ljubitelji kvalitetnih sendviča i talijanske hrane mogu se veseliti novoj gastro destinaciji koja će zasigurno obogatiti zagrebačku ponudu.

Kako je sve krenulo?

Brat i sestra, Ivan i Marina Poljak, osnivači su sendvič bara Focaccina. U želji da sugrađanima i posjetiteljima Splita ponude najbolje svježe sendviče u gradu, okupili su svoje ideje i kreirali nekoliko slasnih opcija focaccia sendviča. Nisu ni slutili koliko će njihov mali sendvič bar ubrzo postati slavan!

Naša ljubav prema hrani započela je u mladosti, inspirirana obiteljskim okupljanjima ispunjenim smijehom, pričama i, naravno, ukusnom hranom – kažu Ivan i Marina.

U splitskoj Focaccini u ponudi je 7 različitih sendviča u focaccia pecivu, a to su prosciutto, mortadella, classico, salami, caprese, parmigiana i vegano. Iz ponude se izdvaja najprodavaniji, Mortadella sendvič s mortadellom, stracciatellom, pestom od pistacija i sjeckanim pistacijama. Slijedi prosciutto s pršutom, pestom od bosiljka, mozzarellom, rajčicom i bosiljkom.

Posebna veganska delicija kreirana je od patlidžana, pečenih tikvica, sušenih rajčica, humusa, rukole i tostiranih oraha. Classico je pak sendvič omiljen najmlađima, sadrži kuhanu šunku, mozzarellu, rajčicu i bosiljak, dok ljubitelji mesa biraju Salami, sendvič sa salamom Milano, dimljenim sirom, parmezanom, rajčicom i rikolom.

Učitati još
Zatvori