3 fine biskvit torte za uživanje uz poslijepodnevni čaj

3 fine biskvit torte za uživanje uz
poslijepodnevni čaj

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Salma Sabdia (@thepolkadotter) on

Blagdanska sezona se polako bliži, a mnogi već planiraju kako će praznici ove godine izgledati. Nezaobilazan dio ugođaja, ako ne i najveći, zasigurno imaju fini deserti u kojima ćemo guštati dok se temperature na ulicama spuštaju ispod ništice. Biskvit torte odličan su izbor za slatki zalogaj uz poslijepodnevni čaj. Malo tko im može odoljeti, što ne čudi s obzirom na to da su gotove bez previše truda uz sastojke koje već imate u hladnjaku. Kako biskvit ne bi bio suh, torte iz kalupa lako se kombiniraju s naribanim jabukama, jogurtom i bananom. Smjesu možete pripremiti u kalupima  raznih veličina, a slatke tortice koje će obožavati klinci možete pripremiti i u kalupima za muffine. Rashlađena biskvit torta jednako je dobra uz čašu mlijeka za doručak. Blagdanska atmosfera u kući već miriše na vaniliju, cimet, korice limuna i naranče. S glazurom ili bez, biskvit torte nestat će iz kalupa u trenu. Tri recepta za čokoladnu, spicy

Čokoladna biskvit torta

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Monique: Ambitious Kitchen (@ambitiouskitchen) on

Torta s narančom i čokoladnom glazurom

Sastojci:

  • 1.5 šalice brašna
  • 1 žličica praška za pecivo
  • ¼ žličice soli
  • 2 jaja
  • 2 žlice kokosovog ulja
  • 2 žlice meda
  • 1/2 cijeđene naranče
  • korica cijele naranče
  • ¼ šalice mlijeka
  • 200g tamne čokolade za kuhanje

Upute:

Uključite pećnicu na 180 stupnjeva. U kalup za pečenje stavite papir kako bi spriječili ljepljenje biskvita na dno. Sve sastojke osim čokolade i 1 žličice kore od naranče izmiješajte u zdjeli. Smjesu izlijati u kalup i peći 45min. Čačkalicu zapiknite u sredinu torte, mora izaći suha i biskvit je gotov. Izvadite iz pećnice i u međuvremenu na laganoj vatri otopite čokoladu. Prelijati preko torte i posipati koricom naranče.

Sočna orašasta verzija

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Mihaela Metaxa | Blondelish ? (@theblondelish) on

Datulje i orašidi za malo drugačiji biskvit

Sastojci:

  • 2 šalice brašna
  • 1/2 šalice chocolate chipsa
  • 2 žličice đumbira u prahu
  • 1/2 žličice cimeta
  • 1 žličica praška za pecivo
  • ¼ žličice soli
  • 1 šalica datulja
  • ½ šalice sjeckanih oraha
  • 1/2 šalice sjeckanih badema
  • 4 žlice kokosovog ulja
  • 2 jaja

**  zobene pahuljice za posipavanje

Upute:

Uključite pećnicu na 180 stupnjeva. U kalup za pečenje stavite papir kako bi spriječili da se biskvita primi za dno. Datulje stavite u toplu vodu na barem pola sata kako bi omekšale, a zatim ih izmiksajte u blenderu s otopljenim kokosovim uljem. Sjedinite sastojke u zdjeli, a potom ih sipajte u kalup i posipajte zobenim pahuljicama. Pecite 50min na 180 stupnjeva.

Slatki citrus zalogaji

Biskvit s makom i limunom

Sastojci:

  • 3 žlice mljevenog maka
  • 2 žličice praška za pecivo
  • 100g maslaca
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • 1/2 šalice kokosovog šećera
  • 2 limuna
  • 3 jaja
  • 1/2 šalice cijeđenog limuna
  • 1/3 šalice mlijeka po izboru

Upute:

Uključite pećnicu na 180 stupnjeva. U zdjeli izmiješajte brašno, prašak za pecivo i mak. Mikserom sjedinite šećer, maslac, vaniliju i koricu limuna. Zatim dodajte ostale tekuće sastojke i sve skupa u zdjeli kuhačom promiješajte da smjesa bude jednolična i bez grudica. U kalup za pečenje savite papir, izlijte smjesu te pecite 1 sat na 180 stupnjeva.

Foto: Instagram

 

 

Učitati još
Zatvori