Filip Pleteš: Gorana iz Masterchefa otvorila je odličan bistro Missy B. u Splitu
Filip Pleteš: Gorana iz Masterchefa otvorila je odličan bistro Missy B. u Splitu

Filip Pleteš: Gorana iz Masterchefa otvorila je odličan bistro Missy B. u Splitu

Split je dobio još jedno prekrasno mjesto za probati nešto ukusno i lokalno. Gorana Milaković, finalistica prošlogodišnjeg Masterchefa je otvorila mali i krasan bistro imena Missy B. Kreativna kuhinja, prekrasan interijer i ideje koje su iznimno promišljene kada pričamo o završnom pjatu. Jelovnik je iznimno raznolik, te ga možemo podijeliti na brunch meni i lunch meni. Imao sam mogućnost probati apsolutno sva jela, a u nastavku možete saznati koji su favoriti.
Draga Gorana, prije svega želim vam od srca čestitati na otvaranju vašeg prvog restorana. Korak koji ste napravili je svakako hvale vrijedan, te sam siguran da ćete apsolutno svako znanje koje ste stekli u Masterchefu staviti na svaki vas tanjur.

Restoran Missy B.

  • Za početak ipak nekoliko pitanja na vas prošli život, a ponajviše o tome kako ste od uspješne dizajnerice odlučili okušati se u svijetu gastronomije i okusa? Koja vam je bila glavna želja u svijetu kulinarstva?
Hvala na čestitkama, velik korak i velik zalogaj za mene, ali kada nešto zamislim, trudim se to i ostvariti, pa makar na kraju bilo kako bi vi dragi kolega rekao “sam pao, sam se ubio”, ali nećemo padati, iskreno se nadam.
Moda je oduvijek bila moja prva ljubav kojoj ću se uvijek rado vraćati. Sada sam u maloj pauzi, što znači da i tu još kuham nešto novo… Oduvijek sam bila pravi gurman, da se i primijetiti. Kuhanje je moj hobi, tu se opuštam. Za vrijeme Covida probudila se luda želja za danonoćnim kuhanjem, spajanjem spojivih i nespojivih stvari – isto kao i u modi.
  • Masterchef – jedna od najpopularnijih emisija na ovim prostorima vas je lansirala u svijet gastronomije, te ste uspjeli doći čak i do finala! Smatrate li da je to bila konačna potvrda vašeg kulinarskog talenta, te prvi korak da otvorite nešto vlastito?
I eto ukućanima je dosadilo moje lupanje miksera i odlučili su da se malo odmore, poslali me na audiciju da gnjavim malo druge i bome uspjeli su u tome. Davali su mi dva tjedna, ali evo odmarali su se malo duže, čak do finala. A samo finale ni na kraj pameti mi nije bilo, od samog početka sam bila ja, učila, upijala sve što me zanimalo, kuhala srcem i kako su dani odmicali imala sam sve veću i veću želju imati nešto svoje malo gdje ću nastaviti s kuhanjem. I evo, to se i ostvarilo… Upoznala prijatelje za cijeli život i to je za mene bilo finale, jer bez njih možda i ne bi došla do ovog gdje sam sada, puno su vjerovali u mene.
  • Missy B bistro! Usudio bih se reći prvo pa muško, što bi se reklo kod nas u narodu. Imao sam danas priliku probati preko nekoliko jela s vašeg jelovnika, ali nekako najviše mi se dojmio raviol. Od kud inspiracija za tako jedno jednostavno, a iznimno ukusno i kreativno jelo?
Daaa i na kraju MissyB prvo pa muško bolje to nego da se prvi mačići u more bace..  Ma raviol je jelo koje rado spremam familiji i prijateljima, pa kažem, ajde zašto da ga ne ubacim u ponudu i evo best buy, jedno jako jednostavno jelo i svima se jako sviđa, ma kome i nebi kad je “cili pupast”, punjen skutom i špinatom i još dimljene dagnje, malo čipsa od kadulje i kumkvat za osvježenje…
  • U samom Masterchefu ste se isticali kako kvalitetom kuhanja, isto tako i estetikom istih (za razliku od moje malenkosti ha-ha). Što možemo očekivati od Gorane Milaković na tanjuru kada se Missy B krene razvijati?
Joooj meni pjati trebaju lipo izgledati i onda kada okus prati izgled to je ono čemu težim.. MissyB je još “mala”, ali učim, trudim se i želim ostati vjerna sebi, kuhati jela naših starih, ali servirati ih na neki novi moderniji način..
  • U današnjem svijetu kulinarstva svatko od nas ima neke svoje osobne favorite i kuhare na koje se imaju tendenciju ugledati. Koga smatrate na kulinarskoj sceni Hrvatske kao nekoga kome bi se voljeli približiti u bližoj budućnosti ?
Ja sam nova u ovom svijetu kužine, evo idem po radionicama, učim i tako upoznajem i kuhare.. Nisam još imala priliku kuhati s gospodinom Zirojevićem, ali rado bi.. Ma iskreno, rado bih učila od svih, malo si me uhvatio s ovim pitanjem..
  • Kuhanje u kuhinji i kuhanje na televiziji. Kolika je razlika u tome, i koliko vam je bilo potrebno da se prilagodite užurbanom svijetu i vremenu kuhinje u stvarnom svijetu, koja je u potpunosti različita od one koju smo mogli gledati na televiziji?

Kuhanje doma, kuhanje na tv-u – rekla bih nebo i zemlja, onaj sat, odbrojavanje, ma daaaj neee, želim svojih 7 min… Ali i bez svojih 7 min i kuhanje iz dišpeta, srca, eto sve bi na kraju bilo na pjatu…doma i u kraćem vremenu stižeš sve, jer ipak si svoj na svom.

  • Kako komentirate vaše iskustvo na Masterchefu? Koliko ste uspjeli naučiti u samom showu, te koliko su vam mentori uspjeli usaditi znanja i iskustva da krenete sami kreirate tanjure koje danas služite u vašem Bistrou ?
Masterchef je avantura koju ću pamtiti cili zivot, to se ne može ni napisati ni opisati. Ta energija ljudi koju sam upoznala i neka prijateljstva koja ostaju za cili život, to je ono bitno… I što sam napokon spojila i posao i hobi, i radim ono što me veseli, gdje sam ja ja i sve dok to bude ljubav i gušt, pjati će biti dobri. U početku bi se smrzla kada bi nosila pjate mentorima, ali s vremenom smo se svi zbližili i nesebično su davali svoje savjete koje i dan danas dijele i sve nas gurali naprijed i hvala im svima na tome.
Gorana nam je otkrila male tajne svog bistroa, ali i sebe, a na vama je da dođete i isprobate ovo novo kreativno mjesto u Splitu!

Foto: Nino Šerić, Ivan Boban

Učitati još
Zatvori