Fetiš Bistro u Martićevoj u ponudu je uveo jela za ručak i večeru, sve smo probali i uživali

Fetiš Bistro u Martićevoj u ponudu je uveo jela za ručak i večeru, sve smo probali i uživali

Šarmantan Fetiš Bistro u Martićevoj ulici otvorio se prije pola godine, a od tada se već uspio ucrtati na kartu najpoželjnijih adresa u gradu. Fetiš je u potpunosti gluten free lokal, a do sada je bio poznat kao brunch odredište, mjesto na kojem uvijek možemo popiti dobru kavu i odlične koktele. Smješten u najpoželjnijoj ulici za druženje u gradu, nije ni čudo da je u rekordnom roku privukao puno pažnje i simpatija Zagrepčana. Uz ponudu brunch jela i kolača, Fetiš je ovih dana uveo i ozbiljna jela za ručak ili večeru.

Ručak i večera u Fetišu

Jučer smo posjetili Fetiš i isprobali baš sve što se nudi na novom meniju. Malo je reći da smo oduševljeni, a njihova nova jela zaista se ističu od ponude većine bistroa u gradu. Kreativna jela, svježina namirnica i lagan osjećaj s kojim smo, siti i sretni izašli nakon ručka, sve je što želimo!

Jela iz početne ponude i dalje su dostupna, dapače, tijekom cijelog dana, dok su nova jela za ručak i večeru dostupa od 14 do 20:30 sati.

Vlasnica, Sanja Obradović, predstavila nam je uzbudljive Fetiševe novitete i glavnu kuharicu, Antea Piplicu. Antea je zaslužna je za sve kreacije koje se nalaze na meniju i izlaze iz kuhinje, a imala je povjerenje i potpunou slobodu pri stvaranju jela. Njena jela prate sezonu, a osim što je sve gluten free, u ponudi će uvijek biti i opcija za vegane. Svakog petka na meniju će se također naći i poneka riblja opcija.

Fetiš popodnevni menu

Na popodnevnom se meniju nalazi dnevna juha od sezonskog povrća i začina uz koju dolazi brusket sa sirom, medom i orašastim plodovima. Uz toplu kremastu juhu savršeno je pasao hrskavi brusket, toliko ukusan da bismo ga rado jele i kao samostalni snack. U ponudi je i azijska juha s tempurom od peršina; veganska juha s povrćem, shiitake gljivama, začinima, sezamom i tempurom.

Dnevna juha, 37 kn
Azijska juha s tempurom od peršina, 47 kn

Namaz od slanutka s domaćim tostiranim kruhom također je vegansko jelo. Dolazi u 3 porcije u slanutak/cikla/grašak varijanti namaza sa začinima, uz zdjelicu tostiranog domaćeg kruha.

Namaz od slanutka s domaćim tostirsanim kruhom, 55 kn

Jedno od najpopularnijih jela definitivno su vege arancini sa zelenim pestom na salati od kelja. Tri velika arancina dolaze bogato punjena s mozzarellom, pestom od bosiljka i špinata, uz salatu od kratko kuhanog kelja s pinjolima. Pravo malo umjetničko djelo na tanjuru jednako je ukusno koliko i lijepo!

Vege arancini sa zelenim pestom na salati od kelja, 69 kn

Jedno od super laganih a zasitnih feel good jela definitivno su Fetiš salate koje dolaze u mesnoj i veganskoj varijanti. Salata od piletine marinirane u soja sosu i naranči, baby špinata i mungo graha u veganskoj opciji dolazi s karameliziranom mrkvom.

Salata od piletine, baby špinata i mungo graha, 78 kn
Salata od baby špinata, mungo graha i karamelizirane mrkve, 68 kn
Salata s piletinom i veganska salata s karameliziranom mrkvom

Od ribljih jela isprobali smo tiger kozice s komoračem i estragonom u vinskom toću te brudet od srdela s aromatiziranom grilanom palentom. Ova morska jela instantno su nas odvela u ljetne dane. Ne možemo odlučiti što nam je bilo bolje – morat ćete sami isprobati i odlučiti!

Tiger kozice s komoračem i estragonom u vinskom toću
Brudet od srdela s aromatiziranom grilanom palentom

Foto: Tatjana Bukvić

Učitati još
Zatvori