Obožavate štrudle? Znamo gdje se ovog vikenda jedu najbolje
Obožavate štrudle? Znamo gdje se ovog vikenda jedu najbolje

Obožavate štrudle? Znamo gdje se
ovog vikenda jedu najbolje

Tražite prijedlog za vikend izlet? A što kažete na malu gastro avanturu? Naši su prijedlozi najslađi festival štrudle u okolici Ozlja i druženje ljubitelja piva zakazano na zadarskoj rivi.

Najslađi festival

Najslađi festival koji svake godine oduševi tisuće ljudi, posvećen je upravo jednoj od najslasnijih i najdražih slastica – štrudli. Slatka zabava kreće u petak 2. rujna, a potrajat će sve do nedjelje 4. rujna.

Selo Jaškovo, smješteno između Ozlja i Karlovca, ponovno će postati jedinstveni spoj gastronomije, sporta, kulture, umjetnosti i zabave za velike i malene. Naravno sve to uz slasne štrudle, kojih će ove godine biti više no ikad.

Štrudlafest

Teško je zamisliti, ali ove godine vas čeka više od stotinu okusa ove slastice, a bit će tu i brojni drugi domaći proizvodi koji će savršeno ugoditi svim vašim nepcima. Posebna atrakcija ove godine bit će hiža tete Marte te gastro show Tomislava Špičeka, a stižu nam i gosti iz dalekog Nepala.

Mali štrudloljupci moći će uživati u sadržaju prilagođenom njihovoj dobi, a uz poligon za jahanje i drveni vrtuljak, ove godine ih čeka i adrenalinski HGSS kutak gdje će moći probati ZIP line te sjediti u pravom spasilačkom vozilu.

Štrudlafest

Jedna od glavnih atrakcija ovogodišnjeg festivala jest i jedinstveni labirint u kukuruzu koji će oduševiti najmlađe, ali jednako tako i one starije. Prekrasan krajolik Jaškova i okolice moći ćete upoznati i na biciklu, čamcu ili konju jer čekaju vas rute Štrudla by bike, Štrudla by boat i Štrudla by horse.

Sve to začinit će i sjajni koncerti! Prvi dan festivala otvara legendarni glazbeni sastav Crvena jabuka, dok će Štrudlafest zatvoriti hit glazbenik Matija Cvek.

Beer festival

Raj za ljubitelje piva

Idući prijedlog gastro izleta odvodi nas u Zadar gdje se od danas, četvrtka 1. rujna pa sve do subote 3. rujna održava Zadar Craft Beer Festival. Festival se na zadarsku rivu vraća nakon dvije godine pauze.

U tri dana na jednom mjestu kušajte preko 100 vrsta zanatskih piva od preko 20 domaćih proizvođača. Pozdravite ljeto uz dobru glazbu i odlične craft pive uz najljepši zalazak sunca na planeti!

Zadar Craft Beer Festival

Zadar Craft Beer festival nudi besplatan ulaz na razne koncerte, a posjetitelji festivala nakon kušanja zanatskih piva moći će se i okrijepiti domaćim jelima u gastro kutku.

Na ovom festivalu posjetitelji će imati mogućnost iskusiti i točenja pive iz samoposlužnog pivskog točionika. Ova zanimljiva i ekološki prihvatljiva inovacija funkcionira tako da posjetitelji uz karticu mogu sami odabrati pivo i natočiti ga u višekratnu festivalsku čašu, koju će naposljetku moći ponijeti kući kao uspomenu.

Foto: Štrudlafest, Pexels, Zadar Craft Beer festival 

Učitati još
Zatvori