Obožavate štrudle? Znamo gdje se ovog vikenda jedu najbolje
Obožavate štrudle? Znamo gdje se ovog vikenda jedu najbolje

Obožavate štrudle? Znamo gdje se
ovog vikenda jedu najbolje

Tražite prijedlog za vikend izlet? A što kažete na malu gastro avanturu? Najslađi festival koji svake godine oduševi tisuće ljudi, posvećen je upravo jednoj od najslasnijih i najdražih slastica – štrudli. Slatka zabava kreće u petak 1. rujna, a potrajat će sve do nedjelje 3. rujna.

Selo Jaškovo, smješteno između Ozlja i Karlovca, ponovno će postati jedinstveni spoj gastronomije, sporta, kulture, umjetnosti i zabave za velike i malene. Naravno sve to uz slasne štrudle, kojih će ove godine biti više no ikad.

Štrudlafest

Teško je zamisliti, ali ove godine vas čeka više od stotinu okusa ove slastice, a bit će tu i brojni drugi domaći proizvodi koji će savršeno ugoditi svim vašim nepcima. Štrudlafest nakon tri godine pauze ponovno nudi nezaboravno iskustvo – natjecanje u izradi tradicionalne štrudle, koju će ocjenjivati stručni žiri sastavljen od gastronomskih znalaca.

Mali štrudloljupci moći će uživati u sadržaju prilagođenom njihovoj dobi, a uz poligon za jahanje i drveni vrtuljak, ove godine ih čeka i adrenalinski HGSS kutak gdje će moći probati ZIP line te sjediti u pravom spasilačkom vozilu.

Krešimir Sučević Međeral, lovac iz Potjere i Superpotjere za posjetitelje je spremio gastrokviz u sklopu Štrudlafesta.Nadalje tu je i Teslin kutak, kao i prigodne radionice keramike Moj tanjurić za štrudlu.

Za sve koji vole aktivno provesti svoje vrijeme osmišljene su čak tri slatke Štrudla by bike rute koje možete istražiti oklolicu Jaškova.

Sve to začinit će i sjajni koncerti! Prvi dan festivala otvara Luka Nižetić, dok će Štrudlafest zatvoriti hit glazbenik Filip Rudan. Detaljan program dostupan je na službenoj stranici.

Foto: Štrudlafest, Pexels,

Učitati još
Zatvori