Još malo ostalo je do Festivala pjenušca i jagoda

Još malo ostalo je do Festivala
pjenušca i jagoda

Jeste li znali da se najbolji hrvatski pjenušci piju na Plešivici? Vjerujemo kako je to dovoljan razlog da rezervirate termine u svom kalendaru i u danima vikenda 28. i 29. svibnja posjetite Festival pjenušaca i jagoda koji se održava u plešivičkim vinarijama.

Kažu da su pjenušci poput ljudi, podijeljeni u četiri kategorije, s duhom, s tijelom, sa srcem i s dušom. Svatko će stoga lako naći baš svoj pjenušac koji će ga zavesti i očarati malo više od ostalih. U tome će vam zasigurno pomoći i domaćini – plešivički vinari.

Festival pjenušca i jagoda prilika je za uživanje na Plešivici

Kušat ćete pjenušce koje s puno ljubavi proizvode Robert Braje, Dobra berba, Željko Gregorić, Ivančić-Griffin, Jagunić, Kolarić, Korak, Kurtalj, Sirovica, Šember i Tomac&Bajda, a svoja vam vrata otvaraju u vremenu od 10 do 24 sata.

Uz čašu pjenušca koju ćete platiti po promotivnoj cijeni od 20 kuna, kušat ćete i sezonsku poslasticu – domaće jagode članova Udruge proizvođača jagoda Zagrebačke županije „Jagodni prsten“. No, vinarije nude i puno više za one koji su željni kušati i nešto drugačije, ali i zabaviti se u ugodnom ambijentu.

Vinari vam pripremaju i pregršt iznenađenja poput šetnje vinogradom, radionica i glazbenog programa. Sigurni smo kako ćete se uz njihovo gostoprimstvo i bogat program zaljubiti u Plešivicu.

Kreativna manifestacija kao odličan prijedlog za vikend izlet

Za ovu je manifestaciju jaskanska turistička zajednica 2019. godine primila nagradu Udruge hrvatskih putničkih agencija za kreativnost i inventivnost manifestacije koja na podlozi proizvodnje vrhunskih pjenušavih vina svojim sadržajem doprinosi unaprjeđenju turističke ponude destinacije.

Svi proizvođači pjenušaca s Plešivice okupljeni su u brošuri koju možete pogledati na poveznici.

Za sve posjetitelje će biti organiziran besplatan prijevoz po Plešivici s polaznom točkom na Centrali.

Preporuka

Zatvori