Cornettoccino – najdraža stvar Bečanima u lockdownu

Cornettoccino – najdraža stvar
Bečanima u lockdownu

Fenster Café je vrlo vjerojatno najslađi mali kafić na svijetu. Smješten u jednoj maloj uličici u Beču, Fenster Café posluje na još manjem prozorčiću, baš kao što mu i samo ime govori (fenster na njemačkom znači prozor). Bečani ga naprosto obožavaju pa nije neobično da se ispred prozorčića stvori red ljudi koji strpljivo čekaju svoju dnevnu dozu omiljenog toplog napitka.

Fenster Café – najbolji kafić u Beču

Prozorčić se nalazi u 600 godina staroj kući, a unutarnji prostor je toliko mali da u njega stane samo jedan barista. Espresso, macchiato, cappuccino, cafe latte i cold brew samo su neki od napitaka od kave koje ovdje možete naručiti.

No, pravi hit proizvod u Fenster Caféu je cornettoccino za kojim Bečani naprosto luduju. Radi se o cappuccinu posluženom u kornetu koji je iznutra preliven čokoladom. Nama već od samog opisa rastu zazubice pa nas uopće ne čudi pomama za njima.

Kažu da je kava ovdje uistinu bolja od ostalih mjesta u gradu Beču, a atmosfera koju su vlasnik i njegovi radnici stvorili čini Fenster Café jednim od najboljih kafića u Europi. Barem tako tvrdi poznata stranica Big 7 Travel koja ga je nedavno uvrstila na listu 50 najboljih kafića na svijetu. Inače, u Fensteru prodaju oko 1000 kava na dan, a otvoren je svaki dan, od 8 do 19 sati.

Sve ovo dovoljan je razlog da ga posjetite prvom prilikom kad se nađete u Beču. Mi znamo da hoćemo!

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori