Divno maslinovo ulje za lagane i pikantne obroke

Jeste li već čuli za extra djevičansko maslinovo ulje Fameja? Ovaj boutique brend maslinovog ulja iznimne kakvoće na tržište je izašao u limitiranom izdanju od svega 100 boca.

Iza naziva Fameja, melodiozne rakljanske riječi za obitelj, stoji OPG Teković iz Raklja. Riječ je o tri generacije velike i radišne obitelji koja već cijelo desetljeće proizvodi ovo mirisno ulje. Sve do sada, isključivo za svoje potrebe.

Ulje Fameja zadovoljit će svako nepce

Nazive dvaju ulja kojima su se predstavili, Mati i Šći, našli su opet u rakljanskom govoru. Mati je rakljanska riječ za majku, a šći za kći. Fameja Mati je sortno ulje dobiveno od Istarske bjelice. To snažno ulje harmonizira naizgled nespojive osobine: gorko je i slatko, voćno je i pikantno, sve u istoj kapi ulja. No, takva je i svaka mati u Fameji: odlučna i čvrsta, a istovremeno osjećajna i puna ljubavi. Mati je ulje inspirirano stvarnim snažnim ženama.

Aromatično, slatko – neodoljivo

Ulje Fameja Šći je lagano i iznimno aromatično, slatki spoj sorti Leccino i Pendolino. To mirisno ulje je, kao i svaka mladost u Fameji, vedre, vesele i zaigrane naravi. Šći je voćno i travnato ulje inspirirano svim Famejinim kćerima, čistom srećom i zvonkim smijehom. Najljepša oda radosti života.

Mati i Šći maslinova ulja predstavljena su na Journal.hr We Love Local partyju, koji se održao uz podršku hrvatske tvrtke Nord produkt.

Foto: Marija Laća

1