Eurospin predstavio prvu kuharicu s receptima zdrave prehrane

Eurospin predstavio prvu kuharicu s
receptima zdrave prehrane

U posljednje vrijeme nailazimo na razne izazove u svakodnevnoj prehrani. Intolerancija na gluten i laktozu jedni su od najčešćih, kao i celijakija koja pogađa oko 1% svjetske populacije. Tragove glutena i laktoze nalazimo i ondje gdje ih ne bismo očekivali, stoga je vrlo važno informirati se o namirnicama i znati čitati deklaracije proizvoda koje kupujemo.

Free-from prehrana bez odricanja 

Osobe suočene s probavnim i drugim zdravstvenim tegobama sve više se okreću tzv. free-from prehrani, zdravim alternativama bez odricanja od omiljenih okusa ili praktične pripreme, kao što su Eurospinove robne marke Amo Essere. Uz proizvode linija Amo Essere bez glutena i Amo Essere bez laktoze sada je moguće uživati u raznim jelima bez posljedica za zdravlje, a kontrolirana prehrana daleko je od bezukusne i jednolične. Potaknuti važnošću cjelovitih namirnica provjerenog podrijetla, Eurospin nudi i liniju Amo Essere bio za sve koji biraju zdravu hranu proizvedenu na održivi način.

Praktični recepti, brza priprema 

Kako bi pokazao da free-from prehrana ne mora biti komplicirana i skupa, Eurospin je predstavio Recepte za uravnoteženu prehranu. Praktična kuharica nastala je u suradnji s poznatom food-blogericom Zrinkom Zekulić čiji blog Gladuša prate oni koji žele uživati u modernim i tradicionalnim jelima, ali po prilagođenim receptima.

Kuharica je podijeljena u četiri kategorije obroka kroz dan: doručak, međuobrok, ručak i večera. Kako bi se lakše snalazili u odabiru pravih jela za sebe, svaki recept nosi oznaku bez glutena/bez laktoze.

Doručak: granola s voćnim jogurtom (bez laktoze)

Međuobrok: slatki muffini od tikve (bez laktoze)

Ručak: penne sa zelenim pestom (bez glutena)

Večera: zalogaji s rižinim krekerima (bez glutena, bez laktoze)

Kako do kuharice? 

Samo od četvrtka 24. do nedjelje 27. veljače za svaku kupnju iznad 150 kuna Eurospin daruje kupce kuharicom Recepti za uravnoteženu prehranu čiji će vas okusi i jednostavnost pripreme osvojiti! Više informacija pronađite na stranicama  Eurospina Hrvatska  te društvenim mrežama Facebooku i Instagramu.

Foto: PR

Učitati još
Zatvori