![Eurospin predstavio prvu kuharicu s receptima zdrave prehrane](https://www.journal.hr/wp-content/uploads/2022/02/Eurospin-Kuharica-2-1.jpg)
![](https://www.journal.hr/wp-content/uploads/2022/02/Eurospin-Kuharica-3.jpg)
U posljednje vrijeme nailazimo na razne izazove u svakodnevnoj prehrani. Intolerancija na gluten i laktozu jedni su od najčešćih, kao i celijakija koja pogađa oko 1% svjetske populacije. Tragove glutena i laktoze nalazimo i ondje gdje ih ne bismo očekivali, stoga je vrlo važno informirati se o namirnicama i znati čitati deklaracije proizvoda koje kupujemo.
Free-from prehrana bez odricanja
Osobe suočene s probavnim i drugim zdravstvenim tegobama sve više se okreću tzv. free-from prehrani, zdravim alternativama bez odricanja od omiljenih okusa ili praktične pripreme, kao što su Eurospinove robne marke Amo Essere. Uz proizvode linija Amo Essere bez glutena i Amo Essere bez laktoze sada je moguće uživati u raznim jelima bez posljedica za zdravlje, a kontrolirana prehrana daleko je od bezukusne i jednolične. Potaknuti važnošću cjelovitih namirnica provjerenog podrijetla, Eurospin nudi i liniju Amo Essere bio za sve koji biraju zdravu hranu proizvedenu na održivi način.
![](https://www.journal.hr/wp-content/uploads/2022/02/Eurospin-Kuharica-4.jpg)
![](https://www.journal.hr/wp-content/uploads/2022/02/Eurospin-Kuharica-1.jpg)
Praktični recepti, brza priprema
Kako bi pokazao da free-from prehrana ne mora biti komplicirana i skupa, Eurospin je predstavio Recepte za uravnoteženu prehranu. Praktična kuharica nastala je u suradnji s poznatom food-blogericom Zrinkom Zekulić čiji blog Gladuša prate oni koji žele uživati u modernim i tradicionalnim jelima, ali po prilagođenim receptima.
Kuharica je podijeljena u četiri kategorije obroka kroz dan: doručak, međuobrok, ručak i večera. Kako bi se lakše snalazili u odabiru pravih jela za sebe, svaki recept nosi oznaku bez glutena/bez laktoze.
Doručak: granola s voćnim jogurtom (bez laktoze)
![](https://www.journal.hr/wp-content/uploads/2022/02/Eurospin-Kuharica-2.jpg)
Međuobrok: slatki muffini od tikve (bez laktoze)
![](https://www.journal.hr/wp-content/uploads/2022/02/Eurospin-Kuharica-5.jpg)
Ručak: penne sa zelenim pestom (bez glutena)
![](https://www.journal.hr/wp-content/uploads/2022/02/Eurospin-Kuharica-6.jpg)
Večera: zalogaji s rižinim krekerima (bez glutena, bez laktoze)
![](https://www.journal.hr/wp-content/uploads/2022/02/Eurospin-Kuharica-7.jpg)
Kako do kuharice?
Samo od četvrtka 24. do nedjelje 27. veljače za svaku kupnju iznad 150 kuna Eurospin daruje kupce kuharicom Recepti za uravnoteženu prehranu čiji će vas okusi i jednostavnost pripreme osvojiti! Više informacija pronađite na stranicama Eurospina Hrvatska te društvenim mrežama Facebooku i Instagramu.
Foto: PR