Uz pjenušavo vino brenda Enosophia lako je slaviti svaki trenutak!

Kažu da svakoga dana u prosjeku susretnemo i do nekoliko stotina ljudi, ali male su vjerojatnosti da zapamtimo svaki susret. Sjećamo se samo onih posebnih susreta s nama dragim ljudima, okupanih smijehom – bilo da je riječ o blagdanskom obiteljskom ručku i druženju nakon dugo vremena, ludom dočeku Nove godine ili brunchu s prijateljicama. Ono što je zajedničko takvim druženjima su često puni okusi i mirisi ukusne hrane i vina ili sjajni mjehurići pjenušca u znak dobrodošlice ili slavlja.

Osim što su Hrvati veliki ljubitelji vina, u posljednjih je nekoliko godina procvala i hrvatska scena pjenušaca – proizvođači vina počeli su u svoje asortimane uvrštavati nove okuse pjenušavih vina. Kupci su prepoznali da se u Hrvatskoj mogu pronaći odlični i kreativni pjenušci koji mogu parirati pjenušcima sa svjetske vinske scene, a koji će osvježiti i uljepšati bitne događaje ili posjetiti na različite trenutke u životu. Pjenušava vina često su dijelom našeg blagdanskog stola jer asociraju na slavlje, no Enosophia je, svojim iskorakom na pozornicu u 2021. godinu, pozvao na korištenje svakog trenutka za slavlje i uživanje u rasplesanim pjenušcima.

Enosophia pjenušavo vino

Brend Enosophia nastao je u poznatom feričanačkom vinogorju, a njihov mladi tim stručnjaka enologa do sada je predstavio nekoliko vina, od kojih su dva upravo pjenušci. U blagdanskoj sezoni, najviše nam je zapelo za oko pjenušavo vino Nice to see you, čija ljupka etiketa s muškim cilindrom koji se podiže u znak pozdrava, podsjeća na dobre stare običaje i manire, a imenom skreće pozornost na važnost i ljepotu susreta s dragim ljudima koji nam još više znače u izazovnim vremenima kada se zbog zdravlja i sigurnosti manje družimo.

Nice to see you je moderno, lagano, aperitivno pjenušavo vino jednostavne blijedo ružičaste boje te privlačnog i čistog mirisa srednjeg intenziteta. Zbog suhog okusa zaokruženog nenametljivim svježim mjehurićima, lako će se sljubiti s hladnim predjelima ili svježim desertima koje će sjajno nadopuniti blago voćni miris u baš svakoj čaši.

Simpatična slika cilindra na butelji pjenušca Nice to see you nije jedina zanimljiva etiketa ovog brenda. Etikete vina Matarouge i Trs no. 5 brenda Enosophia upotpunjene su AR efektom koji potrošačima omogućuje pristup dodatnom sadržaju koji će uživanje u okusima vina podići na novu razinu. Kada skenirate QR kod svojim pametnim uređajem, pokrenut će se preuzimanje aplikacije kroz koju se mogu skenirati etikete ovih vina. Time ćete pokrenuti skladbu skladanu posebno za već nagrađeni Trs no. 5 ili vizualni sadržaj za Matarouge s kojim možete proputovati vinskim regijama svijeta poznatim po rose vinima i pogledati live stream vinograda u Feričancima iz kojeg dolazi grožđe za ovo vino.

Tim Enosophije kontinuirano radi na širenju ponude vina pa su gosti njihove proslave Martinja u studenome mogli kušati i mladu frankovku, crvenu kraljicu feričanačkog vinogorja i vinarije Feravino u sklopu koje se razvio i ovaj novi brend. Enosophia stvara lagana i moderna vina koja su namijenjena edukaciji mlađe publike za uživanje u vinima. Pjenušci će nastaviti biti važan dio ponude modernog brenda što i dokazuje činjenica da su, nakon pjenušca Nice to see you koji se može popiti čak i u dalekom Japanu, predstavili i pjenušavo vino Today blanc koje je posebno po tome što jednako može funkcionirati kao samostalna proslava okusa ili u kombinaciji, kao jedna od komponenta u svježem koktelu poput mimoze.

Enosophia planira skoro predstavljanje još jednog pjenušavog vina, u najromantičnijim tonovima do sada, koje će svim vinoljupcima proširiti paletu okusa uz koje mogu slaviti svaki trenutak.

Foto: Tatjana Bukvić

0