En Primeur je jedinstveni event kušanja vina

en-primeur-1

U organizaciji Udruženja vinarstva pri HGK te udruga Graševina Croatica, Vina Dalmacije i Hortus Croatiae, u srijedu, 31. siječnja, održat će se En Primeur 2018, kušanje graševina, pošipa i drugih sorti.

Klimatske prilike u 2017. godini uvjetovale su ranije dozrijevanje grožđa i pomaknule berbu čak do dva tjedna prije uobičajenih termina redovnih berbi.

En Primeur

En Primeur je jedinstveni event kušanja mladih vina zadnje berbe i crvenih vina starijih godišta, ali onih koja još nisu ponuđena tržištu. To su prva kušanja vina, organizirana kako bi stručna javnost i svi ljubitelji vina spoznali potencijal vina koja će tek doći u ponudu.

Vinari su s nekim mladim vinima već počeli izlaziti na tržište i pravi je trenutak za predstavljanje javnosti.

Josip Pavić, Vlado Krauthaker, Marijan Knežević, Ivica Kovačević

Josip Pavić, Vlado Krauthaker, Marijan Knežević, Ivica Kovačević

„Na En Primeur dobrodošla je stručna javnost, sommelieri, voditelji i vlasnici restorana, wine barova i hotela, ali i svi drugi zaljubljenici u dobra vina. Prisutni vinari predstavit će svoja vina berbe 2017. godine, od koje očekujemo zaista mnogo, prije svega kada govorimo o kvaliteti vina“,  ističe Vlado Krauthaker, predsjednik udruge Graševina Croatica.

Na ovogodišnjoj manifestaciji predstavit će se više od 50 vinara iz Slavonije i Podunavlja, Dalmacije te Međimurja. En Primeur u hotelu Westin svoja vrata za stručnu javnost otvara od 13 sati, a svi ostali ljubitelji vina dobrodošli su od 15 sati!

Predstavnici udruga Graševina Croatica, Vina Dalmacije i Hortus Croatiae i ove godine pozivaju stručnu javnost i sve zainteresirane da kušaju mlada vina berbe 2017. godine koja će predstaviti!

Više na stranicama http://grasevina.org/ i https://www.facebook.com/.

0