Cool mjesto koje ne smijete zaobići kad ste u Veroni
Cool mjesto koje ne smijete zaobići kad ste u Veroni

Cool mjesto koje ne smijete
zaobići kad ste u Veroni

Verona je drevni grad, a njena povijest seže do rimskih vremena. Ljubitelji renesansne umjetnosti pronaći će mnogo zanimljivosti u muzejima i crkvama, dok će ljubitelji drevne povijesti uživati u rimskim ruševinama skrivenim diljem grada. Zakleti romantičari uživat će u svim spomenicima posvećenim Romeu i Juliji, iako su izmišljeni. Foodieji će pronaći raj dobre hrane, od pristupačnih i povoljnih grickalica do luksuznih blagovaona.

Talijanska tradicija ispijanja kave

Bilo da ste istraživač ili sanjar, u Veroni ćete se sjajno provesti. Verona je jedan od talijanskih gradova koji turisti najviše vole posjećivati. Jedan od razloga jest taj da se tamo odigrala najljepša i najtragičnija ljubavna priča svih vremena, ona o Romeu i Juliji. Grad se smjestio na obalama rijeke Adige, koja je očarala i slavnog Shakespearea, koji je tu smjestio radnju čak triju svojih drama i sa svojim kulturnim nasljeđem bez daha ostavlja svakog.

U šetnji gradom zastat ćete gotovo na svakom koraku, zbog čarobnog pogleda, kafića koji mirišu na najbolju kratku kavu, mirisa prefine domaće hrane ili pak jer ste naišli na neki od brojnih kulturno-povijesnih spomenika.

Raj za foodieje

Nakon dugih šetnja, sigurno ćete ogladnjeti. Stoga dan počnite kvalitetnim obrokom. Elk bakery mjesto je na kojem možete pojesti fini obrok u predivnom ambijentu. Profesionalno osoblje ljubavno će vas uputiti u koje vrijeme pripremaju koje obroke, a u širokoj ponudi specijaliteta, svatko će pronaći nešto za sebe. Od doručka, brunch menija, ručka ili večere, hrana je vizualno i okusom savršeno pripremljena.

Elk Bakery

Elk Bakery nastao je 2015. g. s ciljem da se turistima i lokalnim stanovnicima ponudi internacionalna kuhinja s lokalnim proizvodima. Inspiraciju su pronašli u Londonu, kada su otkrili take away: pravu revoluciju u kulturi hrane. U to vrijeme još nije bilo toliko food blogera, Instagram influencera i gastronomskih tura.

Već samim ulaskom u Elk Bakery uronit ćete u prekrasan svijet mirisa i okusa, pomiješan sa suvremenim okruženjem koje vas prenosi u jedan drugi svijet. Malo New Yorka, Stockholma, Kopenhagena ili Pariza – isprobajte ekspresni jelovnik u međunarodnom stilu, napravljen od talijanskih lokalnih namirnica koje se mijenjaju svake sezone.

Lokalne namirnice

Svojim proizvodima Elk Bakery priča priču o dobroj hrani koja se svakodnevno priprema koristeći samo prvoklasne namirnice, po mogućnosti organske. Veliku pažnju pridaju detaljima koji ih tjeraju da odaberu visokokvalitetne namirnice i jamče najbolji rezultat.

Jednostavnost i ukusna hrana koju možete naručiti i za van

Njihova se filozofija može sažeti u jednu riječ: jednostavno. Jelo može biti brzo i jednostavno! Ne poslužuju puno sljedova, dovoljno je kompletno i ukusno jelo koje možete ponijeti za van i dovršiti kasnije. Trude se da se svi gosti osjećaju ugodno, bili sami ili u društvu.

DORUČAK

Tako ćete u ugodnoj atmosferi moći uživati u ponudi 4 vrste obroka. Možete birati između jelovnika za doručak koji se poslužuje od 9 do 11. Budući da je doručak najvažniji obrok u danu, u ponudi možete pronaći sve – od maštovitih sendviča, avokado tosta ili ako ste ljubitelj slatkog – palačinke na razne načine ili voćne salate.

BRUNCH BOXEVI

Za one koji se ipak bude malo kasnije, tu su brunch boxevi. Brunch možete pojesti od 11 do 15:30. Ljubitelji slanih gastro delicija mogu birati između palačinki sa slaninom, svježe cijeđenim sokom, krumpirom i mini browniejom ili torticom. Za one koji žele nešto laganiji obrok tu su i detox boxevi ili omlet. Ljubitelji slatkoga mogu isprobati ukusni MARSHMALLOW FLUFFY BRUNCH BOX, SWEET PROTEIN BRUNCH BOX i još mnogo toga.

RUČAK I VEČERA

Ručak i večera se poslužuju od 11 do 15:30 te od 19:30 do 22:30. A sigurni smo da ćete u bogatoj ponudi gastro delicija pronaći nešto čime ćete napuniti energiju.

AFTERNOON MENI

Afternoon meni možete birati od 15:30 do 19:30 te se odlučiti za slani ili slatki obrok. Tijekom cijelog dana ljubitelji mogu popiti odličnu kavu – a u ponudi imaju širok izbor u kojem će kavoljupci moći isprobati razne vrste kave. Za one koji traže nešto što će im dati energiju, tu su i svježe cijeđeni sokovi kao i velik izbor smoothieja te vode s okusom. Osim bezalkoholnih pića u ponudi imaju i koktele koje pažljivo spremaju. Tako možete birati između nekoliko vrta koktela kao što su MATCHA SPRITZ, CAMPARI ORANGE, a možete odabrati i između dvije vrsta piva kao i vina.

Sve u svemu, nakon što izađete iz Elk Bakeryja, sigurno ćete biti siti i spremni za daljnje istraživanje ovog prekrasnog talijanskog grada. Možete ga pronaći na dvije adrese – IV NOVEMBRE 1A – VERONA i CAPPELLO 39 – VERONA.

Foto: Instagram, Journal, Pexels, Unsplash

Učitati još
Zatvori