Novi trend u svijetu doručaka je zobena kaša infuzirana Earl Grey čajem. Isprobali smo, imamo recept
Novi trend u svijetu doručaka je zobena kaša infuzirana Earl Grey čajem. Isprobali smo, imamo recept

Novi trend u svijetu doručaka je zobena kaša infuzirana Earl Grey čajem. Isprobali smo, imamo recept

Ako postoji jedan obrok u danu kojem se posljednjih godina posvećuje sve više pažnje, to je zasigurno doručak. Od „overnight oats“ koji se pripremaju večer prije, do sočnih „baked oats“ koje izgledaju poput kolača, zobene pahuljice već su dugo baza za zdrave, zasitne i kreativne recepte. Sada stiže i novi trend koji nas je odmah osvojio: Earl Grey Oats, odnosno zobene pahuljice kuhane u kombinaciji mlijeka i Earl Grey čaja.

Ova verzija zobene kaše donosi topli, mirisni twist u jesenske i zimske jutarnje rutine. Earl Grey čaj daje zobenoj kaši tople, zemljane note, a u kombinaciji s cimetom, bananom i kremastim mlijekom nastaje savršeno balansiran doručak koji grije i puni energijom. Nama je na prvu zvučalo predobro, pa smo i isprobali! U nastavku donosimo recept koji je nas osvojio, a vjerujemo da će osvojiti i vas.

Earl Gray Oats: Recept

Naravno, već postoji bezbroj različitih verzija i recepata za Earl Grey Oats, a kao i inače kada pripremate zobenu kašu, sastojke prilagodite vlastitim preferencijama – i onime što već imate kod kuće.

Sastojci:

  • 1 šalica mlijeka (kravljeg ili biljnog mlijeka po izboru)
  • 1 šalica vode
  • 1 štapić cimeta ili 1 žličica mljevenog cimeta
  • 1 vrećica Earl Grey čaja
  • 1 šalica zobenih pahuljica
  • 1 mala banana, zgnječena ili narezana na kolutiće
  • 1 žličica mljevenih lanenih sjemenki
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • prstohvat soli

Priprema:

  • U srednje velik lonac ulijte mlijeko, vodu, dodajte cimet i vrećicu čaja. Pustite da lagano krčka 2-3 minute kako bi se čaj infuzirao.
  • Izvadite vrećicu čaja, iscijedite višak tekućine iz vrećice natrag u lonac.
  • Dodajte zobene pahuljice, lanene sjemenke, vaniliju i sol. Sve dobro promiješajte.
  • Kuhajte na laganoj vatri 3-5 minuta uz stalno miješanje, dok kaša ne postane gusta i kremasta.
  • Umješajte zgnječenu ili narezanu bananu.
  • Poslužite toplo, po želji obogatite voćem, orašastim plodovima ili žlicom maslaca od kikirikija.

Tips & Tricks:

  • Ne preskačite prstohvat soli. Iako se čini suvišno, on zapravo naglašava prirodnu slatkoću banane i mlijeka.
    Za savršeno kremastu teksturu koristite i mlijeko, a ne samo vodu.

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori