Nije tajna da volimo zaviriti u ponudu zagrebačkih craft pekarnica i isprobavati nove proizvode, diviti se njihovom umijeću, okusima i uživati u raznim proizvodima. Među najzanimljivijim imenima pekarske scene u Zagrebu izdvajaju se Bread Club, Kukuriku i Korica, pekarnice koje iz dana u dan osvajaju ljubitelje kruha i peciva svojim autentičnim pristupom i vrhunskom kvalitetom.
Sourdough kruh, focaccie, kroasani i cruffini te brojne druge delicije iz njihovih pećnica već su stekle kultni status u gradu. Njihovi proizvodi često uključuju sezonske sastojke, a ovih su nas dana pekarnice iznenadili vijestima o novim proizvodima!
Bread Club: Zapečeni slani štrukli
Za ljubitelje slanih delicija, Bread Club je pripremio zapečene štrukle od sira – hrskava korica skriva sočan i aromatičan nadjev koji se topi u ustima. Savršeni su kao brunch ili brzi međuobrok, a kombinacija tradicionalnog recepta i modernog pristupa čini ih neodoljivima.
Bread Club: Mortadella u najboljem izdanju
U ovoj kombinaciji glavni je zvjezdani sastojak mortadella, a prati je umak od zelene masline, kiseli krastavci, maslinovo ulje i gauda sir. Bogato, puno okusa i jednostavno neodoljivo.
Kukuriku: CookieRiki
Ako ste se ikada pitali o čemu Snickers sanja kada zaspi – odgovor je CookieRiki! Čokolada, kikiriki, slani karamel s pralineom od kikirikija i cvijet soli čine desert kojem je teško odoljeti. Izgleda savršeno, a poprilično smo sigurni da je i okus upravo takav!
Korica: Boston Cream roll
Mekano, kremasto i bogato – Boston Cream roll u Korici kombinira nježnu vaniliju s raskošnom čokoladnom glazurom. Svaki zalogaj donosi malo sreće i trenutak zaslužene slatke radosti, idealan za popodnevni predah ili desert nakon obroka.
Foto: Dupe photos, Sanja Jagatić
