Uskoro stiže Downton Abbey božićna kuharica

Božić je nezamisliv bez slatkih i slanih delicija, a uživanje u blagdanskoj atmosferi nije potpuno bez mirisa pečenih keksića, kolača, cimeta i klinčića. A ako ovih blagdana želite isprobati nešto drugačije recepte, točnije one tradicionalne britanske, onda će vas razveseliti vijest da uskoro stiže Downton Abbey božićna kuharica!

The Official Downton Abbey Christmas Cookbook

Downton Abbey jedna je od najboljih televizijskih priča o britanskoj aristokraciji na prijelazu stoljeća. U šest uzbudljivih sezona upoznali smo aristokratsku obitelj Crawley, njihovu svakodnevicu u rezidenciji Downton Abbey, njihovu poslugu i prijatelje. Uz odličnu postavu ispred i iza kamere te savršeni spoj melodrame, britanskog humora, predivne kostimografije, scenografije i krajolika, serija je osvojila publiku diljem svijeta, a na kraju je pretvorena i u film.

Nakon kuharica Official Downton Abbey Afternoon Tea Cookbook i The Official Downton Abbey Cookbook, ova božićna naglašava raskoš i eleganciju Božića u obitelji Crawley te sadrži kolekciju tradicionalnih britanskih blagdanskih recepata. U njoj ćete pronaći sve od predjela do deserata koji su bili popularni u edvardijansko doba. Knjigu s 85 recepata uredila je belgijska autorica Regula Ysewijn, a u prodaju stiže krajem listopada – taman na vrijeme da ih isprobate prije početka blagdanske sezone.

Uz recepte, u knjizi možete naći i opise blagdanskih tradicija u to doba kao i neke andegtote sa snimanja serije. Ukoliko ju želite imati u svojoj kolekciji, već se možete predbilježiti ovdje. Cijena joj je 19.99 funti, odnosno oko 165 kuna.

Foto: Profimedia, Amazon

0