Gastro blogerica Doris Valković je izbacila svoju prvu kuharicu

Gastro blogerica Doris Valković je
izbacila svoju prvu kuharicu

Gastro blogerica Doris Valković, koja stoji iza bloga Foodoris, ovih je dana izbacila svoju prvu kuharicu pod nazivom Biljni užitak. Kuharica dolazi u elektronskom izdanju, a u njoj ćete na 79 stranica pronaći više od 40 recepata baziranih na prirodnim namirnicama biljnog porijekla.

Doris je želja bila kuharicom inspirirati, poticati i stvarati zadovoljne kuhare amatere koji svojim kuhanjem usrećuju sebe i ljude oko sebe.

Kuharica “Biljni užitak”

“Recepti koji se nalaze u kuharici često se nalaze i na jelovniku kod mene, a izbor je raznolik – od doručka, ručka, večere, snackova, namaza i napitaka. Također, recepti su prilagođeni za razna godišnja doba, od toplog variva do osvježavajućih napitaka. Prilično su jednostavni i ne iziskuju neke posebne vještine, osim ponekih za koje treba nešto više vašeg vremena. Vjerujem da će svatko pronaći nešto za sebe”, poručila je Doris.

Osim samih recepata, Doris u kuharici priča i o opremi koju koristi u svojoj kuhinji te o principima na kojima se temelji njeno kuhanje. Za kraj je dodala i obrazac za lakše kreiranja tjednog/mjesečnog jelovnika te karticu za uredno upisivanje saastojaka i pripreme tijekom kreiranja vlastitih recepata.

Slasni i jednostavni recepti za svakoga

“Želim da uživate u kuhanju. Da istražujete ono što vama odgovara, da koristite začine za koje još niste čuli, da istražujete druge kuhinje jer nikada ne znate što vas može razveseliti i nadahnuti od okusa. Pretpostavljam da vam kuhanje predstavlja užitak ako ste kupili ovu kuharicu, a želite li da to postane, na pravom ste mjestu”, poručila je Doris.

Cijelu kuharicu, od recepata, fotografija do dizajna, Doris je producirala sama i smatra ju slikom i preslikom sebe i svog stila.

Kuharicu Biljni užitak možete pronaći u pdf formatu. Može se čitati na svim uređajima, a kupnjom dobivate link za skinuti kuharicu (cijena je 9.64 dolara, što je oko 60,73 kn).

Više informacija možete pronaći na blogu foodoris.com, na društvenim mrežama Foodoris ili putem e-maila [email protected].

Foto: Doris Valković

Preporuka

Zatvori