Provele smo Valentinovo s Dorom Predojević – evo što nam je otkrila o ljubavi i omiljenim ritualima sa suprugom

Provele smo Valentinovo s Dorom Predojević – evo što nam je otkrila o ljubavi i omiljenim ritualima sa suprugom

Uz brojne sadržaje na Journalu koji su nas danima vezali uz Valentinovo, Dan zaljubljenih dočekale smo spremne. I ne samo spremne, već i u odličnom društvu! Jučer nas je ugostila prevoditeljica i naša poznata influencerica Dora Predojević, s kojom smo provele čitavo prijepodne, pretresajući uz kavu ne samo teme koje su se ticale tog za mnoge najromantičnijeg dana u godini, već i njene svakodnevice i omiljenih rituala kojima voli posvećivati vrijeme u društvu svog supruga.

Kada je riječ o Valentinovu, danas se najčešće polariziramo u jedan od dva tima; ili štujemo Dan zaljubljenih i sve slatke navike koje ga prate ili ga u moru drugih dana u godini i ne doživljavamo previše i pobornici smo mantre ‘živimo ljubav svakog dana’.

A onda je tu i ona zlatna sredina koju predstavlja Dora, koja nam je otkrila da ne romantizira Dan zaljubljenih previše, no istovremeno nije protiv istog: “Ne razumijem toliki negativizam prema bilo čemu što ima veze s ljubavlju, pa makar i na taj dan! Naše Valentinovo ove godine isprva smo proveli radno, a onda smo naš tjedni date night pomaknuli upravo na ovaj ponedjeljak; budući da dosta radimo, imamo pravilo da barem jednom tjedno moramo izaći zajedno na neku aktivnost; u grad, na večeru, u kino, badminton ili neki sport. Jučer smo otišli u kino i onda smo večeru, baš onako za inat, pomaknuli na danas! Neka tradicija za Valentinovo je kava i doručak u krevet, toga se nismo odrekli ni ove godine!”

Budući da se udala prošle godine, Doru smo morali upitati mijenja li se što udajom i kako je ta tranzicija izgledala u njenom slučaju. “Ništa i svašta. Meni je to neka potvrda da ćemo ustrajati u ljubavi i poštovanju, makar bi tako i bilo i da nema tog papira. Znam da smo se odlično zabavili na vlastitoj svadbi, i to je bio jedan od razloga, htjeli smo s našim najbližima proslaviti – opet kažem, lijepo je slaviti ljubav”, zaključila je.

Svoju svadbu uspjeli su ‘uglaviti’ u more poslovnih obaveza koje ih svakodnevno sustižu (za Doru već od ranije znamo da je zagrižena radoholičarka), a budući da ju svakodnevno pratimo na društvenim mrežama, uvijek nas je zanimalo kako to izgleda iza kulisa njena Instagram profila. Što se događa kada se ‘svjetla reflektora’ ugase, kada nije Dorica505 s Instagrama, kada ne radi? Kako provodi slobodne trenutke sa svojim suprugom?

“Mislim da bi se i moj suprug složio, mi volimo te naše male rituale. Da me pitate koji je naš pojam romantike – definitivno obred ispijanja kave prednjači! Otkako smo uzeli De’Longhi Magnificu Evo aparat za kavu, obavezno je jutro “naše”! Iskreno, ja nisam pobornik pijenja turske kave kod kuće, već obožavam kavu u kafiću, a upravo smo to dobili s našom mezimicom Magnificom! Jedino se sad svađamo tko će prvi do aparata! Osim toga, oboje obožavamo hranu, tako da i tako volimo provoditi zajedničko vrijeme; kuhati i obilaziti restorane! Znam se šaliti da bi moj idealan posao bio kušanje i recenziranje hrane, budući da sam veliki gurman! Ako netko traži zaposlenika – hit me up”, uz smijeh nam otkriva Dora.

Superautomatski aparat za kavu Magnifica Evo omogućuje da samo jednim dodirom dođemo od zrna kave do mirisne šalice napitka uz oslobađanje svih aroma svježe mljevene kave. Na njemu možete podesiti sve funkcije kako biste u svakom trenutku dobili uvijek uvijek najbolji espresso, cappuccino i latte macchiato, a osobni favorit mnogih, pa tako i Dorice je LatteCrema System koji omogućuje kremastu, gustu i dugotrajnu mliječnu pjenu savršene temperature.

I uz De’Longhi superautomatske aparate za kavu, a naročito uz De’Longhi aparate za espresso (pump aparate) imate priliku probuditi baristu u sebi i postići kavu koja će vam biti čak i draža od one u kafiću.

Često kažemo da se po jutru dan poznate, pa nas je zanimalo kako ono izgleda u Dorinom kućanstvu i koji mali, a veliki rituali čine jutra nje i njenog supruga?

“Budući da radim za sebe, mogu reći da imam privilegiju da imam cijelo jutro za sebe, osim kada sastanci i druge obaveze kažu drugačije. Tako da si uglavnom jutro oslobodim, noćna sam ptica pa volim duže spavati. Muž je definitivno jutarnji tip, tako da me on ujutro čeka s kavom! Nakon što obavim osobnu higijenu i njegu lica, odlazim do naše coffee station, gdje spremno čeka Magnifica Evo, a prva jutarnja kava je uvijek kava s mlijekom. Nažalost, pušač sam, tako da vjerujem da možete zamisliti koliko ta prva jutarnja kava traje! Za to vrijeme obavim poslovne mailove i pročitam novine , te dan može početi!”, ispričala nam je Dora.

Naša poznata influencerica zbog posla često boravi u Turskoj, a klasik nad klasicima ondje je, naravno, turska kava. Iako smo očekivali da Turci imaju slične rituale ispijanja kave poput nas Hrvata, Dora nas je ipak razuvjerila, otkrivši da oni kavu povezuju s nekim s nekim brzim ritualom uglavnom nakon obroka, za razliku od nas na Balkanu koji ne možemo dan započeti bez duge pauze za ispijanje kave ili kao neki način druženja s prijateljima.

Kao coffee hedonistu, njoj su ipak draže te duge kave u miru, a baristu u sebi probudila je već odavno: “Barista u meni zapravo oduvijek čuči. Trenutno smo u procesu adaptacije vlastitog stana i prvo što sam rekla je bilo da se mora naći mjesto za coffee bar, gdje će glavno mjesto zauzeti DeLonghi kafe aparat.”

Za kraj ovog slatkog, kofeinskog druženja, morali smo zaključiti temu s jednim sasvim suvremenim pitanjem – jesu li joj kuća druženja u doba pandemije nadomjestila tradicionalne kave s frendicama i mužem?

“Rekla bih da sam ja pola-pola. Jako mi je važno imati dobar aparat za kavu kod kuće i mogućnost da uživam u savršenoj kavi doma, međutim budući da mi je posao uglavnom vani i na sastancima, rekla bih da dosta vremena provodim u kafiću, ali u tom slučaju biram one za koje znam da će mi ponuditi jednako dobru kavu kakvu si i sama radim!

Trenuci za uživanje i pamćenje uz De’Longhi aparate za kavu

Za kofeinski ritual u kakvom uživa i Dorica zajedno sa svojim suprugom pobrinut će se De’Longhi superautomatski aparati za kavu i De’Longhi aparati za espresso (pump aparati), koje povodom Valentinova možete uloviti na super akcijama u Emmezeti i Harvey Normanu, a popis svih adresa na kojima ćete ih pronaći donosimo ovdje.

Foto: Sanja Jagatić

Učitati još
Zatvori