Podržite domaće OPG-ovce – mnogi će vam svoje proizvode dostaviti na kućna vrata ovih dana

Podržite domaće OPG-ovce – mnogi će vam svoje proizvode dostaviti na kućna vrata ovih dana

Pandemija koronavirusa svima nam je promijenila svakodnevicu. Svi koji možemo, radimo od kuće, ali brojne djelatnosti od jučer su primorane stati sa svojim poslovanjem na najmanje mjesec dana. Između ostalih, zatvoreni su svi ugostiteljski objekti osim pučkih kuhinja i objekata koji dostavljaju hranu pa se ugostitelji snalaze na sve moguće načine kako bi opstali. Jučer smo pisali o tome kako su u borbi za egzistenciju mnogi restorani, slasičarnice, pizzerije pa čak i pivnice, zbog trenutne situacije uveli izvanredne dostave.

Na udaru su i domaći OPG-ovci kojima zbog trenutne situacije i donesenih mjera također prijeti propast poslovanja pa je sada važnije no ikad kupovati domaće i lokalno te ih na taj način podržati. U ovoj teškoj situaciji pomaže im i platforma WE LOVE LOCAL koju je Journal.hr pokrenuo prije godinu dana uz dragocjenu podršku dvojice vrhunskih chefova, znalaca i gastronomskih vizionara Marina Medaka, vlasnika kultnog Rougemarina i Rudolfa Štefana, vlasnika restorana Pelegrini i domaćina Chefs’ Stagea te marketinške agencije ALERT.

Kupujmo i volimo lokalno

Lansiranje ove društveno korisne platforme koja povezuje male lokalne uzgajivače i proizvođače hrane s restoranima, hotelima i barovima koji serviraju najbolja jela pripremljena od lokalnih namirnica pokrenuto je prošle godine s ciljem rasta i jačanja malih proizvođača te prepoznavanja i promocije izvrsnosti hrvatskog kulinarstva, ali i podrške svim malim lokalnim proizvođačima autohtonih proizvoda.

Brojni su razlozi zašto bismo trebali podržati male lokalne uzgajivače. Najočitiji je – da bismo uživali u hrani koja je svježa, koja je jako kratko putovala od zemlje do stola i koja ima fantastičan okus. Lokalno uzgojene namirnice osnova su kvalitetne prehrane i zdrave, nutritivno bogatije, svježije i jeftinije od onih koje do nas dugo putuju.

OPG Matulić

Upravo zbog svega navedenog naša im je podrška sada važnija nego ikad. I ne samo uzgajivačima hrane, već i onima koji se bave proizvodnjom svih ostalih proizvoda.

Na Facebook stranici We Love Local svaki dan se možete upoznati s jednim ili više lokalnih uzgajivača i proizvođača raznih proizvoda – od hrane, preko kozmetike pa sve do dječjih igračaka. Osim toga, vjerujemo kako vam ovih dana na društvenim mrežama izlaze brojne reklame za sjajne domaće proizvode naših OPG-ovaca. Nemojte zaobići njihove oglase; informirajte se i istražite što nude – mnogi od njih svoje će vam proizvode dostaviti do kućnih vrata, i to nerijetko potpuno besplatno. Podržimo ih svi zajedno – kupujmo i volimo lokalno.

Ukoliko imate svježe proizvode i omogućavate dostavu, javite se porukom na Facebook stranicu We love local ili na Facebook profil Journala.

Foto: Marija Laća, Sanja Jagatić

Učitati još
Zatvori