Honey Butter Chips: Evo kako da sami napravite najukusniji, hrskavi čips s preljevom od meda i maslaca
Honey Butter Chips: Evo kako da sami napravite najukusniji, hrskavi čips s preljevom od meda i maslaca

Honey Butter Chips: Evo kako da sami napravite najukusniji, hrskavi čips s preljevom od meda i maslaca

Ako ste ikada poželjeli nešto što je istovremeno hrskavo, slano i slatko, honey butter chips je pravi pogodak. Ovaj homemade snack postao je globalni hit upravo zbog savršene ravnoteže okusa; tanko rezani krumpirići, prženi do zlatne hrskavosti, preliveni bogatom glazurom od maslaca i meda. Rezultat je domaći čips, grickalica kojoj se teško oduprijeti i koja će vas natjerati da zaboravite na klasičan čips iz vrećice.

Honey Butter Chips: ne može ukusnije

Domaći čips predstavlja jednu od omiljenih snack opcija svih ukućana. Ipak, za razliku od recepta koji smo već isprobali, kada je u pitanju čips koji se iznimno pažljivo priprema, a zatim mu se još dodajte neodoljiv umak, teško je ostati ravnodušan.

Recept smo pronašli na Instagram profilu @aymenacooks koja čitatelji i na svom blogu detaljno, korak po korak vodi kroz proces pripreme ove delicije. Za cijelu pripremu je potrebno samo 5 sastojaka.

Sastojci

  • 400 g krumpira (oko 2 srednje velika krumpira), oprana i oguljena
  • 15 g škroba ili gustina
  • 60 g maslaca
  • 40 ml meda (2 žlice + 2 žličice)
  • ulje za prženje
  • sol
  • sušeni peršin (po želji)

Priprema

  • Operite i ogulite krumpire. Dobro ih posušite, zatim ih mandolinom ili vrlo oštrim nožem narežite što tanje, ciljajte na debljinu 1–2 mm.
  • Stavite narezane krumpire u zdjelu i više puta ih isperite hladnom vodom dok voda ne postane bistra. To će ukloniti višak škroba i osigurati da čips bude hrskav.
  • Posložite ploške krumpira na pladanj ili neku ravnu površinu i obrišite ih papirnatim ručnicima dok ne budu potpuno suhi.
  • Kad su ploške potpuno suhe, stavite ih u drugu zdjelu.
  • Dodajte škrob i promiješajte dok ploške krumpira nisu ujednačeno obložene.
  • Pažljivo ubacite ploške u vruće ulje, pazeći da ne pretrpate tavu, i pržite ih bez miješanja oko 1 minutu.
  • Zatim smanjite vatru na srednju i nastavite pržiti, povremeno ih okrećući, oko 4 minute ili dok ne postanu zlatne i hrskave.
  • Žlicom s rupama izvadite čips iz ulja, ocijedite višak masnoće i posložite ga na žičanu rešetku da se malo ohladi. Postat će još hrskaviji dok se hladi. Ponovite postupak sa sljedećom rundom ploški.
  • Kad ste ispržili sav čips, pripremite glazuru od meda i maslaca.
  • U malom lončiću otopite maslac na laganoj vatri, zatim maknite s vatre.
  • Dodajte med u otopljeni maslac i dobro promiješajte. Ako koristite neslani maslac, možete dodati i malo soli.
  • Prebacite hrskavi čips u veliku zdjelu, prelijte ga glazurom i lagano promiješajte da se ploške oblože.
  • Po želji pospite sušenim peršinom i poslužite!

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori