DIY gumeni medvjedići od rosé vina bit će veliki hit ovog ljeta
DIY gumeni medvjedići od rosé vina bit će veliki hit ovog ljeta

DIY gumeni medvjedići od rosé vina bit
će veliki hit ovog ljeta

Jedno od nama omiljenih ljetnih osvježenja, uz brojne koktele, sangriju i voćne zalogajčiće, svakako je dobro ohlađeno rosé vino. Volimo ga u svim oblicima, a obožavamo i rosé pjenušac. Nježna ružičasta boja, lagan voćni okus i miris, već nas na prvu vode u tople ljetne večeri – a da ne govorimo da već i sama čaša ovog pića izgleda nevjerojatno privlačno.

Prije nekoliko godina viralan hit postali su gumeni bomboni s votkom, a nešto kasnije hit su postali i bomboni s tequilom. Sada smo naišli na novi hit koji je zavladao internetom, a ponovno su u prvom planu gumeni medvjedići. Ovog puta, u našoj omiljenoj kombinaciji do sada – s rosé vinom. Ipak, idemo korak dalje – gumene bombone nećemo natapati u piću, već ćemo ih napraviti sami iz nule, pomoću samo 3 sastojka.

Ova poslastica idealna je za ljetne zabave, a bit će i odličan poklon!

DIY gumeni medvjedići s rosé vinom

Sastojci:

  • 480 ml roséa
  • 50g želatine u prahu (bez okusa)
  • 200g šećera
  • 1 kap ružičaste prehrambene boje, po želji

Recept

  • Stavite 240 ml roséa u mali lonac na srednje jakoj vatri. Pustite da prokuha i kuhajte oko 5 minuta. Maknite posudu s vatre.
  • U manjoj posudi pomiješajte želatinu u prahu i preostalo rosé vino. Pustite da odstoji 5 minuta. Želatina bi trebala dati efekt “cvjetanja”, zgušnjavajući smjesu.
  • Dodajte smjesu želatine u lonac s koncentriranim roséom. Dodajte šećer i vratite tavu na srednje nisku vatru uz neprestano miješanje. Nemojte dopustiti da smjesa prokuha.
  • Kuhajte dok se želatina ne otopi, oko 5 minuta. Smjesa bi trebala imati sirupastu konzistenciju, sličnu javorovom sirupu.
  • Maknite posudu s vatre. Po želji dodajte kapljicu ružičaste prehrambene boje.
  • Upotrijebite bočicu za stiskanje, mjernu čašicu ili kapaljku da rasporedite smjesu u kalupe za gumene medvjediće. Ako nemate kalup na gumene medvjediće, ulijte smjesu u drugi kalup za led.
  • Stavite u hladnjak na minimalno 90 minuta ili dok se medvjedići ne stisnu.
  • Medvjediće pažljivo izvadite iz kalupa. Čuvajte ih u hermetički zatvorenoj posudi u hladnjaku do 2 tjedna.

Foto: Pexels, Unsplash, Instagram

Učitati još
Zatvori