

Kako su nas velike vrućine posljednjih dana jako brzo uvele u ljeto, s time su došla i neka od naših najvećih veselja u godini. Ima li što ljepše od dugih toplih večeri provedenih na terasi, okupljanja najbližih prijatelja? U takvim prilikama ne volimo komplicirati, ali čaša vina i neodoljiv snack svakako su na našoj listi.
Na Instagram profilu liv.kaplan pronašli smo recept koji viče ljeto! Lagani, kremasti dip od ricotte, hrskavi listići prženih badema, sočne masline i aroma limuna čine ovaj snack našim novim favoritom. Spaja bogate mediteranske okuse, lagano se priprema, izgleda efektno, a okus će vas osvojiti već na prvi zalogaj. U nastavku donosimo recept!
Recept za dip od ricotte
Sastojci:
- ¼ šalice badema u listićima
- ½ šalice zelenih maslina, bez koštica
- 1 žlica kapara
- ¼ šalica svježeg peršina, nasjeckanog
- ⅓ šalice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
- ½ limuna, korica i sok
- 370 g ricotte
Postupak:
- Stavite listiće badema u tavu na srednje jaku vatru. Pržite ih 4–5 minuta dok lagano ne porumene. Povremeno ih promiješajte drvenom kuhačom kako ne bi zagorjeli. Zatim ih prebacite u zdjelu i ostavite sa strane.
- Smanjite vatru na lagano, pa dodajte masline, kapare i peršin, a zatim i maslinovo ulje.
- Umiješajte naribanu limunovu koricu i sok, te ostavite da se svi okusi prožmu tijekom 10 minuta na laganoj vatri.
- U međuvremenu, ricottu rasporedite po tanjuru.
- Prelijte je smjesom od maslinovog ulja i na vrh pospite bademe.