Vrhunsko hrvatsko vino možete naručiti i u njemu uživati kod kuće

Vrhunsko hrvatsko vino možete naručiti i
u njemu uživati kod kuće

Pandemija koronavirusa u potpunosti nam je promijenila svakodnevicu. Prije mjesec dana zatvoreni su svi ugostiteljski objekti, ne rade kina i kazališta, a odlazak kod frizera ili na manikuru čini se kao daleka prošlost. I tako će biti još neko vrijeme jer popuštanja mjera zasad nema. U međuvremenu smo se priviknuli na život u svoja četiri zida pa sve što možemo, radimo iz vlastitog doma. Dnevni boravak postao je mjesto gdje radimo i gdje se nakon posla opuštamo, s prijateljima se družimo putem društvenih mreža i aplikacija, a virtualno istraživanje svijeta zamijenilo je putovanja.

Odlasci u kafiće i restorane također će pričekati neka bolja vremena, no zahvaljujući brojnim dostavama, u ukusnoj hrani i najdražem nam piću također možemo uživati u sigurnosti vlastitog doma. Bez obzira tražite li živežne namirnice poput voća, povrća i mesa ili već pripremljena, gotova jela, brojni web shopovi i restorani omogućili su dostavu svojih proizvoda na naš kućni prag. A sve ljubitelje vina sigurno će razveseliti činjenica da kod kuće mogu uživati i u čaši vrhunskog hrvatskog vina. Ona koja se svakako ističu na tržištu su vina Dingač Skaramuča koja su svojom kvalitetom prepoznatljiva kako na domaćem, tako i na inozemnom tržištu.

Pelješka vinarija Skaramuča

Ivo Skaramuča je jedan od utemeljitelja privatnog vinarstva i vinogradarstva u Dalmaciji i na Pelješcu. Danas vinarijom upravlja njegov sin Igor Skaramuča, kćer Ivana Anđelić i njen suprug Branimir. Obitelj Skaramuča je vlasnik najvećeg vinograda na prostoru Dingača, najglasovitijem hrvatskom vinskom položaju. Na južnim obroncima Dingača vinogradi se prostiru na površini od 20 hektara.

Dingač je vrhunsko crno suho vino kontroliranog podrijetla s ograničenih područja pelješkog poluotoka koje je 1961. zaštićeno Ženevskom konvencijom i postalo prvo hrvatsko vino zaštićeno zakonom. Dobiva se od autohtone sorte Plavac mali, a uzgaja se na posebnom položaju u predjelu Dingač gdje se zbog sastava zemljišta, nagiba terena (30-70%) i velikog broja sunčanih sati dobiva vrhunsko vino. Vino se tehnološki obrađuje, te nakon 2-4 godine plasira na tržište.

Podrum obitelji Skaramuča jedan je od modernije opremljenih podruma u Dalmaciji. Kapaciteta 600.000 litara, obuhvaća inox cisterne i hrastove bačve, a u njemu se godišnje proizvede 80.000 boca vrhunskog vina Dingač, 20.000 boca vrhunskog vina Dingač Reserva, 150.000 boca kvalitetnog vina Plavac i 40.000 kvalitetnog vina Plavac Premium.

U vrhunskom vinu uživajte kod kuće

Dobra je vijest što sva ta vina možete naručiti i u njima uživati kod kuće. U web shop ponudi crnih vina vinarija Skaramuča ima vrhunska vina Dingač, Dingač Reserva i Postup te kvalitetna vina Plavac i Plavac Premium. Od bijelih vina možete naručiti Pošip, vrhunsko bijelo suho vino koje se proizvodi od grožđa sorte Pošip, isključivo s vinogorja Korčule. Tu je i Rose, vrlo svježe vino, posebno raskošnih mirisnih nota, koje odaju karakter sorti od kojih je proizvedeno.

Osim navedenog, Skaramuča ima i novu liniju vina Elegance, koju su predstavili povodom 25 godina vinarije i koja je namijenjena isključivo ekskluzivnm restoranima i hotelima, a sada je dostupna i u web shopu. Vina linije Elegance karakterizira bogat okus i skladni miris, a na poseban način predstavlja jedinstvenost prirode položaja s kojeg dolaze. Dingač, Plavac ili Pošip – odaberite ono koje najviše volite i uživajte u njegovom okusu.

Naručiti, dakle, možete putem web shopa, a dostava se vrši putem DPD Croatia d.o.o. na području cijele Hrvatske i u međunarodnom prometu. Možete platiti jednokratno kreditnim karticama svih banaka (American Express, MasterCard, Maestro i Visa) i do 6 rata Americanom. Dostava je sljedeći radni dan (osim na otoke i manja mjesta), a dostava na europske destinacije u roku 1-5 dana. Minimalna narudžba je 6 boca vina, a u jednom paketu moguće je kombinirati 6 različitih vina. Cijena dostave ovisi o broju paketa pa će vas tako dostava 1 paketa koštati 45 kn, dostava do 20 kg, odnosno 2 paketa vina je 56 kn, a dostava do 25 kg, odnosno 3 paketa vina iznosi 76 kn.

Sve dodatne informacije možete pronaći ovdje.

Foto: Dingač Skaramuča

Učitati još
Zatvori