Čudesne torte koje izrađuje ova slastičarka prava su umjetnička djela

Da je slastičarstvo doista i umjetnost, potvrđuju slastice koje izrađuje ukrajinska slastičarka Dinara Kasko jer kad vidite njene torte savršenih geometrijskih oblika, na prvu stvarno niste sigurni radi li se o kolaču ili skulpturi.

Dinara je svojim geometrijskim kolačima osvojila svijet, a samo jedan pogled na njene slastice bit će vam dovoljan da shvatite zašto. Ova mlada žena ima 28 godina, a po struci je arhitektica i dizajnerica. Kolače je počela peći sebi za dušu, no ubrzo se to pretvorilo u njenu strast. Svoje znanje i iskustvo iz arhitekture i dizajna pretočila je u slastice koje izgledaju kao prava umjetnička djela.

Dinara smatra da je kod slastica izgled jednako bitan kao i okus, a nju u stvaranju slatkih struktura najviše privlače kocke, trokuti i sfere. Voli oštre linije, crnu, crvenu i bijelu boju pa ćete njene torte i kolače najčešće vidjeti u tim bojama. Slastice izrađuje koristeći 3D tehinku modeliranja i printanja, a osmislila je i silikonske 3D kalupe i modlice koje zajedno sa svojim receptima prodaje. Sastojci koje koristi u izradi kolača najčešće su biskvit, čokoladni mousse, confit od bobičastog voća, prhko tijesto i meringa.

U nastavku pogledajte njena slatka remek-djela, a više informacija možete pronaći da njenoj službenoj stranici.

Foto: Dinara Kasko

0