Dida Boža eko džem od smokve oduševit će vas svojim slatkim notama

Dida Boža eko džem od smokve oduševit
će vas svojim slatkim notama

Dida boža smokva

Sigurno ste svi već čuli za tvrtku Hermes International poznatu po dalmatinskom brendu Dida Boža, koja nas dugi niz godina uveseljava i oduševljava svojom širokom paletom ukusnih ekoloških proizvoda.

Smokva kraljica mediterana

Smokva je često nazivana kraljicom Mediterana, ali i u Didinoj eko obitelji zauzima posebno mjesto. Ona je bila inspiracija za ostale proizvode iz Dida Boža asortimana i nositeljica većine nagrada i priznanja. Dida Boža eko džem od smokve će Vas oduševiti svojim slatkim notama, zlatno-žutom bojom i postojanom teksturom. On predstavlja spoj dalmatinske tradicije, neodoljivog okusa i visokog udjela ekološki uzgojenih te ručno biranih smokava koje su netretirane i sušene na suncu što ovom džemu daje posebnu boju i bogatu aromu.

Brojna međunarodna priznanja

S ovim neodoljivim džemom vlasnik Hermesa, Neb Chupin, krenuo je osvajati američko tržište gdje je dobio brojna međunarodna priznanja i nagrade od kojih je najpoznatija Best in Show 2004 i 2006 godine u San Franciscu. U Americi je džem poznat pod brendom Dalmatia. NBC news je 2013. godine uvrstio džem od smokve u top 25 namirnica koje morate imati za blagdane. Prošle godine džem smokva osvaja dvije zvjezdice uz visoku ocjenu od 84,1% na Superior Taste Award natjecanju u Belgiji u Brusselsu.

dida boža 2

Džem od smokve

Džem od smokve se uvukao i u srca domaćih kupaca i turista koji dolaze u Hrvatsku. Iako hrvati ovaj džem uglavnom preferiraju na kruhu, s palačinkama ili na žlicu, Amerikanci imaju potpuno drugačiji način konzumacije. Njima je postala tradicija ali i stvar prestiža sparivanje džemova i sireva u svojim domovima, na poslovnim domjencima i u retail dućanima na degustacijama proizvoda. Ako još do sada niste imali priliku isprobati Dida Boža džem od smokava sa sirom, mi Vam predlažemo nepogrješivu kombinaciju s Brie sirom, Chevreom ili Mascarponeom. Ako ste ljubitelj jačih sireva, Cheddar ili Manchego sir bit će pravi izbor.

dida boža džem

Smokva kao okosnica cijelog brenda drži i velik dio samog asortimana. Uz džem od smokve pod ruku su se smjestili eko džem od smokve naranče, eko Figgy- čokoladni namaz od smokava, lješnjaka i kakaa. Suhe smokve i smokvenjak također su neizostavan dio te cjeline. Navedene proizvode možete pronaći u svim većim trgovačkim lancima ili na Dida Boža web shopu, dok inspiraciju kako kombinirati džemove uz razne recepte, kombinacije i zanimljivosti možete pronaći na blogu.

Foto: PR

Preporuka

Zatvori