![Dežman bar u ponudi ima nova jela, donosimo vam naše favorite](https://www.journal.hr/wp-content/uploads/2023/12/Collage-Maker-29-Dec-2022-02.02-PM.jpg)
![Dežman bar u ponudi ima nova jela, donosimo vam naše favorite](https://www.journal.hr/wp-content/uploads/2023/12/dezman.-bar-meni.jpg)
Jedno od omiljenih gradskih odredišta, Dežman bar, smješten u šarmantnom Dežmanovom prolazu, već je dugi niz godina sinonim za ugodan ambijent te dobre zalogaje i pića. Dežman bar mjesto je gdje uvijek možemo popiti kavu i čaj uz doručak ili brunch, pronaći snack poput sendviča u svako doba dana, popiti čašu vina uz lagan ručak ili večeru, a naravno svratiti i na vrhunski koktel.
Ugođaj je topao i opušten bili unutra ili na terasi, a osim toga, ovih je dana Dežman bar dobio i novi meni. Svratili smo iz prve ruke vidjeti o čemu je riječ i isprobali nova jela.
Ponuda jela
![](https://www.journal.hr/wp-content/uploads/2022/12/untitled-1-5.jpg)
![Dežman bar](https://www.journal.hr/wp-content/uploads/2022/12/untitled-6-3.jpg)
Međutim najveću promjenu doživjela su glavna jela koja pod autorskom palicom novog chefa Borisa Seilia sadrže elemente visoke bistronomije.
“U Dežman baru sada možete isprobati raviole punjene ricotta sirom i pistacijama poslužene uz kremu od taleggio sira i šafrana, pašticadu od tune s domaćim rimskim njokima, svinjsku potrbušinu s paljenim kupusom, kremom od ljutike i umakom od Vermoutha, a svakako za prave gurmane tu je i dry aged steak kojeg pribavljamo od domaćeg uzgajivača T Bone iz Križevaca te ga poslužujemo s kremom od dimljenog krumpira, sezonskim baby povrćem i demi glace umakom.”
![Dežman bar](https://www.journal.hr/wp-content/uploads/2022/12/untitled-19-1.jpg)
![Dežman bar](https://www.journal.hr/wp-content/uploads/2022/12/untitled-16-3.jpg)
Novi chef Dežman bara
Za novi meni u Dežman baru zaslužan je njihov novi chef, koji na svakom tanjuru prenosi svoje dugogodišnje iskustvo i kreativnost, a saznali smo i odakle pronalazi inspiraciju za nova jela.
![Dežman bar](https://www.journal.hr/wp-content/uploads/2022/12/untitled-47-1.jpg)
Iz novokreiranog jelovnika kao favorite bismo izdvojili već ranije spomenute krokete od lososa, spicy tuna tartar na prženoj sushi riži, pašticadu od tune s domaćim rimskim njokima, svinjsku potrbušinu s paljenim kupusom i vermouth umakom i filet divljeg brancina s čičokama.
![Dežman bar](https://www.journal.hr/wp-content/uploads/2022/12/untitled-25.jpg)
![Dežman bar](https://www.journal.hr/wp-content/uploads/2022/12/untitled-26-2.jpg)
![Dežman bar](https://www.journal.hr/wp-content/uploads/2022/12/untitled-29-1.jpg)
![Dežman bar](https://www.journal.hr/wp-content/uploads/2022/12/untitled-33-1.jpg)
![Dežman bar](https://www.journal.hr/wp-content/uploads/2022/12/untitled-38.jpg)
Ponuda pića
![Dežman bar](https://www.journal.hr/wp-content/uploads/2022/12/untitled-20-3.jpg)
![Dežman bar](https://www.journal.hr/wp-content/uploads/2022/12/untitled-44-4.jpg)
Foto: Sanja Jagatić