Dežman bar u ponudi ima nova jela, donosimo vam naše favorite
Dežman bar u ponudi ima nova jela, donosimo vam naše favorite

Dežman bar u ponudi ima nova jela,
donosimo vam naše favorite

Jedno od omiljenih gradskih odredišta, Dežman bar, smješten u šarmantnom Dežmanovom prolazu, već je dugi niz godina sinonim za ugodan ambijent te dobre zalogaje i pića. Dežman bar mjesto je gdje uvijek možemo popiti kavu i čaj uz doručak ili brunch, pronaći snack poput sendviča u svako doba dana, popiti čašu vina uz lagan ručak ili večeru, a naravno svratiti i na vrhunski koktel.

Ugođaj je topao i opušten bili unutra ili na terasi, a osim toga, ovih je dana Dežman bar dobio i novi meni. Svratili smo iz prve ruke vidjeti o čemu je riječ i isprobali nova jela.

Ponuda jela

Dežmanov jelovnik se sastoji od nekoliko komponenti koje su podijeljene na doručak, lagane zalogaje za početak, bogate salate, pašte te raznolika, ozbiljnija jela koja se gostima poslužuju tijekom ručka i večere. Promjene u jelovniku doživjeli su lagani zalogaji za početak od kojih bismo posebno istaknuli spicy tuna tartar na prženoj sushi riži, losos krokete sa sriracha majonezom te nezaobilazne spring rolice s patkom koje su i dalje “must have”.
Dežman bar

Međutim najveću promjenu doživjela su glavna jela koja pod autorskom palicom novog chefa Borisa Seilia sadrže elemente visoke bistronomije.

“U Dežman baru sada možete isprobati raviole punjene ricotta sirom i pistacijama poslužene uz kremu od taleggio sira i šafrana, pašticadu od tune s domaćim rimskim njokima, svinjsku potrbušinu s paljenim kupusom, kremom od ljutike i umakom od Vermoutha, a svakako za prave gurmane tu je i dry aged steak kojeg pribavljamo od domaćeg uzgajivača T Bone iz Križevaca te ga poslužujemo s kremom od dimljenog krumpira, sezonskim baby povrćem i demi glace umakom.”

Dežman bar
Dežman bar
“U ponudi su i dalje sendviči i burger, od kojih se ističe italian style sendvič s mortadelom, mozzarellom di bufala i pestom genovese te pulled pork wrap sendvič s coleslaw salatom. Burger radimo od goveđeg mesa odležanog 50 dana te ga svakako rado ističemo kao još jednu zvijezdu našeg jelovnika.”

Novi chef Dežman bara

Za novi meni u Dežman baru zaslužan je njihov novi chef, koji na svakom tanjuru prenosi svoje dugogodišnje iskustvo i kreativnost, a saznali smo i odakle pronalazi inspiraciju za nova jela.

“Naš novi chef je Boris Seili, 38-godišnjak sa zagrebačkom adresom koji nakon plovljenja svjetskim morima i života u inozemstvu s bogatim životnim i gastronomskim iskustvom sjedinjuje svjetsku kuhinju, ne ograničavajući se s namirnicama, iako dosta teži mediteranskoj (francuskoj i talijanskoj kuhinji).”
“Uz kuhinju ogromnu ljubav gaji prema house glazbi koja mu ujedno daje i inspiraciju za mnogobrojna jela i samu emociju koju prenosi na svaki tanjur. Inspiraciju također pronalazi u svakodnevnom životu, situacijama, ljudima. Smatra da su konstantan rad na sebi i stalno učenje najbitniji faktori za biti dobar kuhar, a što se vođenja i chefovskog posla tiče, za to je potrebna konstantna posvećenost i shvaćanje ovog posla osobno i emotivno.”
Dežman bar
Iz novokreiranog jelovnika kao favorite bismo izdvojili već ranije spomenute krokete od lososa, spicy tuna tartar na prženoj sushi riži, pašticadu od tune s domaćim rimskim njokima, svinjsku potrbušinu s paljenim kupusom i vermouth umakom i filet divljeg brancina s čičokama.
Dežman bar
Dežman bar
Dežman bar
Dežman bar
Dežman bar

Ponuda pića

Kao i do sada, ponuda pića Dežman bara je šarolika. Uz renominirana vina domaćih i svjetskih vinarija, možete kušati i raznoliku ponudu jakih alkoholnih pića te svjetski poznate klasične koktele kao i one čiji su potpisnici naši barmeni. S obzirom na godišnje doba, svakako bismo izdvojili tople zimske koktele poput Hot Old Fashioned ili Hot Gimlet koji će vam po ovom zimskom vremenu ugrijati srce i dušu.
“Za one koji tragaju za ekstravagantnijim, sofisticiranijim i nadasve kreativnijim pićima, tu je naš mlađi brat Dežman Mini bar koji u svojoj Next Chapter koktel karti pod vodstvom barmena Marine Karinje sadrži brojne craft signature i klasične koktele koji će zasigurno zadovoljiti svačije nepce. Ljubitelji žestokih pića u Dežman Mini baru mogu birati iz različitih kategorija bourbona, single maltova, tajvanskih whiskeya, rumova, konjaka, tequile i mezcala ili pak mogu uživati u mladim alkoholnim pićima u craft varijanti koja osvajaju domaću i svjetsku publiku.”
Dežman bar
Dežman bar

Foto: Sanja Jagatić

Učitati još
Zatvori