Degustator palačinka – evo kako u Hrvatskoj izgleda posao iz snova

Degustator palačinka – evo kako u
Hrvatskoj izgleda posao iz snova

Zagrebačka palačinkarnica Choco Café nedavno je objavila jedan sasvim neobičan oglas za posao. Naime, tražili su degustatora palačinka. Na oglas za posao iz snova javilo se preko 400 kandidata, a pred njima je bio vrlo težak zadatak, odabir savršenog degustatora.

Posao degustatorice palačinka

Iz Choco Cafea su javili kako je degustatorica palačinki odabrana i kako je već krenula s novim poslom. Popričali smo s Anom Zorotović, voditeljicom marketinga Choco Café-a, a otkrila nam je kako su odabrali pravu osobu, kako izgleda njen radni dan i koje palačinke je proglasila najboljima!

  • S obzirom na više od 400 prijava za radno mjesto degustatora palačinki, kakvi su bili kriteriji i prema čemu ste odabrali samo jednu osobu?

Kandidatkinja koju smo odabrali za posao degustatorice je komunikativna, otvorena, a na razgovoru za posao je postavljala konkretna pitanja o traženoj poziciji što je pokazalo njezin interes za degustaciju.
Osim toga, u samoj predselekciji odlučivao je kriterij kreativnosti gdje su prijavljeni kandidati morali obrazložiti zašto sebe smatraju idealnim za navedeno radno mjesto, a Pavla je to vrlo lijepo interpretirala.

  •  Kako izgleda radni dan degustatora palačinki?

Radni dan degustatorice palačinki započinje dolaskom na lokaciju Choco Café-a na Trešnjevci. Osoblje priprema palačinku koja se taj dan degustira te kreće ocjenjivanje. Prvo vizualno, pa miris, okus, sklad okusa vruće palačinke, a zatim to isto kada se palačinka ohladi. Svoje dojmove degustatorica upisuje u upitnik za organoleptičko ocjenjivanje proizvoda. Kada završi s prvom Choco Café lokacijom, odlazi na drugu Choco Café lokaciju – u Sopot gdje degustira istu palačinku te ju ocjenjuje prema istim kriterijima. Po završetku se uspoređuju palačinke na obje lokacije i ispunjava obrazac za usporedbu. Radni dan traje ukupno 4 sata.

  • I nama zvuči kao savršen posao, no, koji su najveći izazovi ovog posla?

Sama degustatorica kaže da je to uistinu posao iz snova, no da nije tako lak kao što se čini. Najveći izazov joj je bio ocijeniti omiljenu palačinku skroz realno i nepristrano. 

  •  Koliko je vrsta palačinka u vašoj ponudi, koliko ih degustator treba probati?

Choco Café u ponudi ima više od 40 slanih i slatkih dodataka koje gosti mogu odabrati za svoju palačinku. Osim palačinki koje gosti sami slažu, imamo i već složene vrste koje preporučamo neodlučnim gostima. Degustatorica u 10 radnih dana degustira ukupno 20 palačinki na obje Choco Café lokacije. 

  • Koji su favoriti degustatora?

Degustatorica je za svoj favorit istaknula Bananko palačinku koja sadrži Nutellu, bananu, Bananko i plazmu. Uz nju, kaže da joj se jako svidjela Choco palačinka koju još naziva čoko bomba, a to je palačinka koja ima čokoladnu smjesu i dodatke: Nutellu, preljev od čokolade, puding od čokolade, Kinder Bueno i Oreo kekse.

  • Hoće li u budućnosti biti još prilika za nove degustatore?

Zadovoljni smo radom degustatorice jer je nepristrana i piše iscrpna izvješća, a samo radno mjesto pokazalo se vrlo korisnim za sva buduća testiranja novih proizvoda tako da ćemo sigurno u budućnosti dati priliku i novim degustatorima da se okušaju u ovom poslu. 

Foto: Jan Iveta, Wolt, Pexels

Učitati još
Zatvori