Tražite originalno predjelo za ljeto? Donosimo recept jednostavan, brz i savršen za sve prilike
Tražite originalno predjelo za ljeto? Donosimo recept jednostavan, brz i savršen za sve prilike

Tražite originalno predjelo za ljeto? Donosimo recept jednostavan, brz i savršen za sve prilike

Ljeto nas mami na uživanje u svakom zalogaju, tražimo nešto brzo, drugačije, ali i dovoljno posebno da nas u trenu transportira na terasu uz more, miris lavande i čašu vina u ruci. Ako ovog ljeta planirate zapaliti roštilj, imamo recept koji će zasjeniti i najsočniji komad mesa.

Radi se o jednostavnom, ali genijalnom spoju okusa: datulje punjene fetom, lagano karamelizirane na roštilju, s daškom dukkaha ili pistacija, maslinovim uljem i svježim peršinom. Ovaj savršeni ljetni zalogaj pronašli smo kod Instagram foodie influencerice @saltntahini.

Idealni su kao predjelo tijekom ljetnih druženja, uz pjenušac ili lagano bijelo vino, a jednako dobro funkcioniraju i kao desert za one koji vole nešto drugačije.

Recept: Datulje punjene fetom s roštilja

Sastojci (za 10 zalogaja):

  • 10 datulja, bez koštica

  • 1 manji blok fete, narezan na pravokutnike

  • 1 žlica dukkaha (ili sjeckanih pistacija)

  • 1/2 žlice maslinovog ulja

  • 1/2 žlice sitno sjeckanog svježeg peršina

Priprema:

  • Svaku datulju napunite komadićem fete i pažljivo nataknite na ražnjiće.
  • Pecite na roštilju ili grill tavi nekoliko minuta, dok datulje ne dobiju laganu karameliziranu koricu, a feta se blago rastopi.
  • Maknite s roštilja i pospite dukkahom ili pistacijama, prelijte s malo maslinovog ulja i pospite peršinom.
  • Poslužite toplo – i gledajte kako nestaju u trenu.
ljetni ručak

Foto: Instagram (@saltntahini), Dupe photos

Učitati još
Zatvori