Obožavate štrukle? Do kraja siječnja je sjajna prilika da isprobate najbolje u Zagrebu
Obožavate štrukle? Do kraja siječnja je sjajna prilika da isprobate najbolje u Zagrebu

Obožavate štrukle? Do kraja siječnja je sjajna prilika da isprobate najbolje u Zagrebu

Nezaobilazna gastronomska destinacija u siječnju svakako je kultni Le Bistro zagrebačkog hotela Esplanade koji već tradicionalno za goste priprema Dane Esplanadinih štrukli.

Esplanadini štrukli pripremaju se ručno od tek nekoliko svježih sastojaka prema istom provjerenom receptu već više od pola stoljeća i upravo su zbog toga posebno cijenjeni. Ovogodišnji dani Esplanadinih štrukli održavat će se od 8. do 31. siječnja. Pritom će štrukli bit će dostupni po posebnoj ponudi od 16 eura za dvije porcije.

Po čemu su ti štrukli tako posebni?

Esplanadini štrukli pripremaju se ručno od tek nekoliko svježih sastojaka prema istom provjerenom receptu već više od pola stoljeća i upravo su zbog toga posebno cijenjeni. Štrukli se izrađuju svakodnevno u hotelskoj slastičarnici i sinonim su za tradiciju i kvalitetu domaće gurmanske ponude.

Tijesto se mijesi i razvlači preko cijelog stola dok ne bude sasvim tanko, poput plahte. Potom se puni svježim sirom, a štrukli se oblikuju tankim porculanskim tanjurićem te se potom kuhaju na pari, pažljivo stavljaju u keramičku posudu, preliju finim vrhnjem i zapeku u pećnici dok ne poprime zlatno smeđu boju.

Gosti ih konzumiraju kao predjelo, glavno jelo uz malo soli ili kao desert sa šećerom.

Od seoskih kuhinja do elitnih restorana

Ovaj tradicionalni specijalitet iz Hrvatskog zagorja osmišljen u brdovitu krajoliku, pokrivenom slikovitim pašnjacima i njivama, zaslužio je svoje neosporno mjesto u kulinarskoj ponudi zagrebačkog hotela Esplanade od samog početka. Štrukli su prvi put pripremljeni u hotelu Esplanade još 1951. godine, a sve je počelo od ideje da se gostima i inozemnim uzvanicima na gala svečanostima ponudi nešto privlačno, izvorno i provjereno dobro iz različitih krajeva Hrvatske.

Tadašnji chefovi prepoznali su vrijednost nacionalnih jela kao najprivlačniju pozivnicu za goste koji žele uživati u lokalnim delicijama, a štrukli su otada nezaobilazan klasik svakog jelovnika hotela Esplanade.

Prešavši put od seoskih kuhinja do elitnih restorana, ova ukusna poslastica dosegla je vrh ponude zahvaljujući svojoj kvaliteti, svježim sastojcima, ručnoj izradi i lokalnoj tradiciji. Esplanadine štrukle kušali su i brojni poznati gosti, među kojima su strani državnici, članovi kraljevskih obitelji, sportaši, glumci, pjevači i ostali koji nisu ostali ravnodušni prema ovoj tradicionalnoj poslastici.

Manifestacija traje do kraja siječnja

Podsjetimo, promotivna akcija Dani Esplanadinih štrukli traje od 8. do 31. siječnja 2024. i odnosi se isključivo na konzumaciju dvije porcije zapečenih štrukli u restoranu Le Bistro u promotivnom iznosu od 16 €. Svaka porcija sadrži dva komada štrukli. Promocija se ne odnosi na kupovinu zamrznutih štrukli ili štrukli za van.

Svoje mjesto je dobro unaprijed rezervirati, a to možete učiniti:

Kontakt za rezervaciju stola – restoran Le Bistro Esplanade

+385 (0)1 4566 611, lebistro@esplanade.hr, www.lebistro.hr

 

Foto: Promo

Učitati još
Zatvori