Dvije nove kave u kojima uživamo ovih dana

Dvije nove kave u kojima uživamo ovih dana

Svi ljubitelji kave znaju da svježe mljevena kava ima bogatu i očaravajuću aromu te smo sigurno barem čuli kako se kava prije ručno mljela zrna u “zlatnim” mlinovima. Danas je teško pronaći vremena za takav ritual, no zahvaljujući Franckovoj posebnoj metodi pakiranja, u svježoj kavi možemo uživati kad god poželimo.

Ciglica – Franck Jubilarna kava

Od milja nazvana Ciglicom, Franck Jubilarna kava na police dućana stiže u vakuumiranom pakiranju koje održava njene arome svježima kao onog dana kad je samljevena. Ikona među kavama upravo je proslavila svoj 25. rođendan i proširila svoju paletu okusa na Jubilarnu Intense snažnog i bogatog okusa s prirodnim aromama tamne čokolade i slatkih začina te Jubilarnu Sensual očaravajućeg mirisa i baršunastog okusa s aromama mliječne čokolade i lješnjaka.

Sve tri vrste Jubilarne kave proizvedene su od pažljivo probranih vrhunskih arabica i robusta kava, a kako bi i nakon otvaranja sačuvale svježinu i bogatstvo okusa, treba pripaziti na njihovo skladištenje. Preduga izloženost zraku i suncu, vlaga, pa čak i kuhinjski mirisi, mogu naštetiti kavi i utjecati na njenu kvalitetu.

Kako čuvati kavu?

Svoju omiljenu kavu iz palete Franck Jubilarnih kava čuvajte u staklenoj, keramičkoj ili posudi od nereaktivnog metala koja ne propušta zrak. Ako se odlučite za prozirno staklo, posudu spremite na hladno i mračno mjesto, što dalje od prozora ili štednjaka. Ne zaboravite posudu redovno oprati jer se zaostala ulja iz kave s vremenom mogu užeći i pokvariti okus tek kupljene kave. Kako bi bili sigurni da uvijek imate svježu kavu kod kuće, preporuča se kupovati manja pakiranja kave poput Ciglice. To znači češće odlaske u dućan, no zbog vrhunske kvalitete, apsolutno se isplati.

Probrana zrna koja daju bogatu pjenu, očaravajuće mirise i najfinije arome, polazna su točka za uživanje u kavi. Nijedan trik za čuvanje kave neće pomoći ako ona nije kvalitetna.

Vesna Mihatov, master cupperica i direktorica Istraživanja i razvoja i Nabave kave u Francku kuša i po 100 šalica kave dnevno pazeći da je svako pojedino zrno pune i bogate arome za božanstvene okuse Franckove Ciglice, Jubilarne Intense i Jubilarne Sensual. A svježinu svoje omiljene Jubilarne čuva držeći je u – hladnjaku.

Foto: Franck, Unsplash

Učitati još
Zatvori