Ako tražite brzu, last minute ideju za vaš uskrsni stol, ova crvena punjena jaja su pravi izbor! Ne samo da izgledaju prekrasno zahvaljujući prirodnoj boji cikle, već i donose savršen spoj kiselkasto-slatkog okusa s klasičnim kremastim punjenjem.
Idealna su kao predjelo, dekoracija ili zanimljiv dodatak blagdanskom meniju koji će zasigurno privući poglede svih za stolom. Jednostavna su za pripremu, ukusna, a efektna na tanjuru ili pladnju. Još nije kasno da nabavite sve potrebne sastojke i bacite se na pripremu. U nastavku donosimo recept.
Cikla ovim jajima daje zemljastu notu, a klasično punjenje s majonezom i senfom dodaje kremastu i lagano pikantnu komponentu. Ukupni dojam je svjež, lagan i vrlo aromatičan. Za samu pripremu jaja potrebno je 20-ak minuta, dok će još otprilike 12 (ili preko noći) sati stajati u hladnjaku i kiseliti se. Završna priprema, odnosno punjenje jaja oduzet će vam još svega 15 minuta.
Servirati ih možete na pladnju, dasci ili malim tanjurićima, a za koju se god opciju odlučite, ova će jaja sigurno postati zvijezda uskrsnog stola!
Recept za punjena uskrsna jaja
Sastojci za ukiseljena jaja:
- 8 tvrdo kuhanih jaja, oguljenih
- 2 male cikle, oguljene i narezane
- 1 šalica vode
- ½ žličice soli
- 3–4 žlice šećera
- ¼ šalice rižinog octa
Sastojci za punjenje:
- ¼ šalice majoneze
- 1 žličica senfa
- Sjemenke gorušice (za ukras)
Postupak:
- U loncu pomiješajte ciklu, vodu, sol i šećer. Zakuhajte pa kuhajte na laganoj vatri 10 minuta.
- Maknite s vatre, umiješajte ocat i ostavite da se ohladi.
- Prelijte tekućinu preko oguljenih jaja u staklenci, držite u hladnjaku od 12 sati do 3 dana.
- Prepolovite jaja, izvadite žumanjke i pomiješajte ih s majonezom i senfom, pa vratite smjesu natrag u bjelanjke.
- Ukrasite sjemenkama gorušice i poslužite!
Foto: Instagram