Slatka priča o cruffinu

Slatka priča o cruffinu

Ako ste i vi jedni od onih koji vječno vode borbu oko odabira poslastice kada ušetaju u pekaru i zapuhnu vas mirisi toplih i slatkih nota, za vas imamo genijalnu vijest!

Izumljen je cruffin – mješanac croissanta i muffina.
Cruffin je, jednostavno rečeno, croissant u obliku muffina, koji spaja najbolje od dva svijeta; hrskavu lisnatu koricu i blagi okus maslaca posudio je od croissanta, a meko i sočno tijesto od muffina. Publiku osvaja spojem ovih komponenti uz dodatak bogatih, slatkih krema i kombinacija okusa. Nježno je uvaljan u fini šećer te dekoriran minimalistički.
U ovoj neodoljivoj slastici najčešće se uživa za doručak ili brunch.

Omiljene zagrebačke lokacije s cruffinima

Originalno je 2013. godine nastao u Australiji, zatim se popularizirao u Francuskoj, a sada ga već možemo naći u gotovo cijelom svijetu. Cruffin je još 2018. u Hrvatsku dovela Korica, prva hrvatska craft pekara smještena u srcu Zagreba. Nešto kasnije cruffini su se pojavili i u
Breadclubu, a svakih par mjeseci ove dvije zagrebačke craft pekare oduševljavaju nas novim okusima i izdanjima cruffina.

Neki od naših favorita su cruffin vanilija, pistacija, tonka te cruffin- ganache tamne i mliječne čokolade, kikiriki maslaca i slanog karamela!
Napominjemo da Korica i Breadclub ponekad imaju limited edition okuse kao što je bio cruffin ruža-s kremom od bijele čokolade i ružinih latica kreiran povodom Dana žena, a neke pak okuse ubacuju sezonski ili prigodno, kao što je božićni cruffin.

Cruffine možete probati u bilo kojoj prodavaonici Korice (Preradovićeva 39, Martićeva 19 i Deželićeva 36) i Breadcluba (Trakošćanska 42 i Vlaška 27) u Zagrebu.

Foto: Instagram, Journal.hr
Tekst: Lucija Zidić

Učitati još
Zatvori