Bablje ljeto uvijek donese neku posebnu čaroliju; dani su još dovoljno dugi, more je toplo, a ritam otočkog života polako se usporava. Upravo u tom prijelaznom trenutku ljeta i jeseni često otkrivamo mjesta koja su nekako prošla ispod radara u špici sezone. Ovog puta, otkrili smo jedno mjesto koje nas je osvojilo, ove godine otvoren The Creski Beach Bar.
The Creski Beach Bar
Smješten na samoj obali, u sklopu boutique hotela The Isolano, The Creski je odredište za sve koji žele osjetiti otočki vibe, ali u modernom izdanju. Okružen borovima i maslinama, s pogledom na beskrajno more i najljepše zalaske, The Creski beach bar stvoren je za duge dane i večeri. Atmosfera je istovremeno ležerna i chic, baš kako bismo očekivali od jednog mjesta koje se nameće kao nova “it” adresa na Jadranu.
Kuhinja The Creskija nudi fuziju Mediterana i Azije, jelovnik balansira između laganih ljetnih zalogaja poput sushija, bao bunsa, tacosa i japanskih noodla te ozbiljnijih jela kao što su pečena janjetina ili hobotnica. Svako jelo priprema se od pažljivo biranih lokalnih namirnica.
No, The Creski nije samo destinacija za finu hranu, njegov bar također donosi poseban doživljaj. Kokteli inspirirani otokom, bogata vinska karta i selekcija premium pića pozivaju na opuštena druženja uz more.
Urania Bar stiže na Cres
Za kraj babljeg ljeta pripremili su i jedno posebno iznenađenje! Naime, od 18. do 21. rujna u The Creski dolazi zagrebački Urania bar. Svaku večer od 18 do 24 sata održat će se pop-up u kojem će gosti imati priliku kušati njihove najpoznatije koktele, ali i upoznati priču i viziju iza jednog od najcjenjenijih barova u Hrvatskoj.
Urania Bar pod vodstvom Karla Ferenčaka na Cres donosi 4 dana jedinstvenog iskustva, a pop-up bar nudit će selekciju njihovih 6 signature koktela; Duomo di Firenze, Sagrada Familia, Kawai x Minimalism, Antonia Marghereti, Li Lotus i GaŠpar.
Gostovanje Uranie (i predah uz njihove genijalne koktele) idealna je prilika da uz šum mora i zvjezdano nebo otkrijete kako izgleda spoj zagrebačkog urbanog šarma i otočke opuštenosti.
Foto: Instagram, Sanja Jagatić