Vodeći barmeni regije stigli su u Zagreb na prvi Copy Taste event. Evo kako je bilo
Vodeći barmeni regije stigli su u Zagreb na prvi Copy Taste event. Evo kako je bilo

Vodeći barmeni regije stigli su u Zagreb na prvi Copy Taste event. Evo kako je bilo

Najpoznatiji barmeni regije, u petak, 26.04., stigli su u Zagreb i miksali koktele kakve još niste imali prilike kušati. U jednom od  najljepših zagrebačkih dvorišta, onom kluba Peti Kupe, u Trnjanskoj cesti 5, od 16 sati, održao se Copy Taste event koji je okupio vodeće barmene iz Hrvatske i regije. Oni su pred zagrebačkom publikom rekreirali signature koktele koji su ih i doveli na regionalnu kartu najboljih – u Zagreb!

Copy Taste event

Sjajna ideja

Iza svakog projekta stoji netko tko je imao viziju i ideju o njegovoj realizaciji. U slučaju prvog Copy Taste eventa to je zagrebački barmen, poduzetnik i ambasador tvrtke Brown-Forman – Dominik Bečvardi sa svojim timom iz Peaches&Cream bara koji je u Zagreb doveo poznate koktel barove iz Hrvatske i regije.

Bečvardi godinama, idejama i entuzijazmom, doprinosi regionalnoj barmenskoj sceni, a ovog proljeća je sa svojim timom osmislio događanje u sklopu kojeg je kolegama iz regije predstavio živahnu zagrebačku koktelsku scenu, a potom na poslijepodnevnom događanju zagrebačkoj publici njihova umijeća.

Fantastična barmenska scena

„Ideja je da bila da posjetitelji kušaju koktele po kojima su ti barovi postali poznati i priznati, druže se s barmenima i možda otkriju neki trik, saznaju kako nešto doma bolje izmiksati, uz pokoji novi uvid i znanje napraviti svoj koktel. Osim njih, na Copy Tate stigla je i i Alia Akkman, žena koja sjedi u žiriju The world’s 50 Best Bars organizacije i koja ocjenjuje barove na razini Europe, što nam je posebno drago“, rekao je Dominik Bečvardi.

Neponovljivi okusi

Na Copy Taste eventu posjetitelji su guštali u koktelima sedam barova. Albaniju je predstavljao Nouvelle Vague, prvi bar s ovih prostora koji je uspio ući na listu 100 najboljih barova svijeta po izboru organizacije The World’s 50 Best Bars i nalazi se na 86. mjestu. Republiku Srbiju predstavljao je Riddle Bar. Bosnu i Hercegovinu Okosh Bokosh, Sloveniju bar Silk and Fizz, Sjevernu Makedoniju Casa Bar, Crnu Goru bar Kokotov rep, a Hrvatsku splitski String’s Bar. Navedeni barovi su pred publikom rekreirali po tri koktela zbog kojih su njihovi barovi postali sinonim za dobar provod, nove trendove u industriji i (ne)ponovljive okuse te uživo pokazati da se recepti možda mogu kopirati, ali okusi ne.

Copy Taste event

Nijedan party nije kompletan bez dobre glazbe

Da sve teče glatko tijekom miksanja pobrinuli su se  Soul Bader, Mirzaisfab i DJ Frx, a kad je pao mrak, party se preselio u unutrašnjost kluba Peti Kupe. Tamo se dobra zabava nastavila uz Yammat FM Heat Radio ekipu i glazbeni program Taste. 

Copy Taste event

Foto: Karlos Kole

Učitati još
Zatvori