Čokoladni mousse za koji vam trebaju samo dva sastojka

Čokoladni mousse za koji vam
trebaju samo dva sastojka

Čokoladni deserti su najbolja stvar ikad, a oni koji imaju predznak ‘zdravi’ još su bolji jer u njima možete uživati bez grižnje savjesti. Još kad vidite da vam za pripremu treba minimalno sastojaka i utrošenog vremena, nema boljeg!

Recept za najjednostavniji čokoladni mousse

Danas vam tako donosimo recept za čokoladni mousse bez dodanog šećera (koji je ujedno bez laktoze i gluten free), a sadržava samo dva sastojka. Pripremiti ga možete odmah, ohladiti u frižideru i spreman je za uživanje! Druga opcija je da ga pripremite večer prije tako da ga čak ujutro možete servirati kao zdravu varijantu laganog doručka uz, recimo, zobenu kašu, sušeno voće ili orašaste plodove.

Prvo što vam treba je, naravno, čokolada. I to ona za kuhanje ili bilo koja s većim udjelom kakaa (75% kakaa). Za četiri porcije bit će dovoljno 200g čokolade. Drugi sastojak su jaja, u ovom slučaju iskoristit ćete ih 6.

Kako pripremiti čokoladni mousse?

Čokoladu rastopite u posudi postavljenoj poviše druge u kojoj ključa voda. To je siguran trik kako ne bi zagorila i kako bi se ravnomjerno rastopila. Žumanjke odvojite od bjelanjaka. Prvo istucite žumanjke, a bjelanjke istucite u snijeg. Otopljenu čokoladu koja ne smije biti vruća dodajte u žumanjke te na kraju polako umiješajte snijeg od bjelanjaka.

Smjesu na kraju rasporedite po zdjelicama i stavite na hlađenje (cca 2 sata). Ukoliko želite, prije serviranja svoj mousse možete posuti raznim dodacima po želji (npr. kokosom, izmvljenim orašastim plodovima).

Foto: Instagram, Unsplash

Učitati još
Zatvori