Najslađi dan u godini zasladite ovim ultimativnim čokoladnim cheesecakeom

Najslađi dan u godini zasladite ovim
ultimativnim čokoladnim cheesecakeom

 

A post shared by Sarit Novak (@misspetel) on

Dan je najbolje učiniti ljepšim sitnicama koje volimo. Mjesta koja su nam draga, ljudi koji nam popravljaju raspoloženje i griju nam srca, ugodna atmosfera i okusi koji nas vesele pomažu nam da se osjećamo posebno. Ugodni mirisi u sekundi će evocirati drage uspomene, sjećanja na djetinjstvo i topao dom. A miris čokolade uvijek učini dan savršenim.

Obzirom da je danas najslađi dan u godini, jer obilježava se Međunarodni dan čokolade, ne preostaje nam ništa drugo nego da ga zasladimo omiljenom slasticom. 

Odlučili smo se za čokoladni cheesecake, varijantu omiljenog kolača koja je toliko neodoljiva da je nemoguće pojesti samo jedan komad. Ono što je također odlična vijest u ovoj čokoladoj priči – čokoladni cheesecake tako se jednostavno priprema da ćete svoju omiljenu poslasticu pripremiti u nekoliko poteza spretnih ruku, a pritom razveseliti sve ukućane.

Recept za čokoladni cheesecake

  • 400 g keksa
  • 50 g maslaca
  • 800 g krem sira
  • 100 g tamne čokolade
  • 100 g bijele čokolade
  • 300 g mliječne čokolade
  • malo ulja
  • 100 g šećera (u prahu)

Od otopljenog maslaca i usitnjenih keksa napravite jednoličnu smjesu i utnisnite ju kao podlogu u kalup za torte. Ubacite je u hladnjak na sat vremena. Za to vrijeme miješajte krem sir i šećer, a na pari odvojeno otopite tamnu i mliječnu čokoladu, kako biste u svaku dodali polovicu smjese od sira i šećera. Prvo jednu čokoladnu smjesu sa sirom nanesite preko podloge od keksa, ohladite oko sat vremena pa nanesite drugu smjesu s drugom vrstom čokolade i sirom. Ukoliko ne želite da vaš čoko cheesecake prođe bez bijele čokolade, otopite i nju i prelijte preko, no ta je opcija stvar ukusa.

Uživajte u sočnoj kremi punog čokoladnog okusa i razveselite svoje najdraže. Ovom cheesecakeu možete dodati i voće, šlag te naribane korice agruma ako ste više za osvježavajuće varijante. No, opcija s tamnom i mliječnom čokoladom je sama po sebi sjajna.

Učitati još
Zatvori