Ako vam je dosta klasičnih cimet rolica, vrijeme je da probate ove sočne, čokoladne rolice
Ako vam je dosta klasičnih cimet rolica, vrijeme je da probate ove sočne, čokoladne rolice

Ako vam je dosta klasičnih cimet rolica, vrijeme je da probate ove sočne, čokoladne rolice

Zamislite miris svježe pečenog tijesta koje se lagano hladi, dok se po njemu topi gusti sloj čokolade… Ako ste ljubitelj klasičnih cimet rolica, ove čokoladne rolice s čokoladnim preljevom podići će vaše iskustvo na potpuno novu razinu!
Mekane, bogate kakaom i tek lagano začinjene cimetom, ove rolice su savršeni spoj gorko-slatke čokolade i kremaste slatkoće. Pa čak i ako vam je već dosta cimeta – možete ga izbaciti i jednako uživati u ovom sočnom, zasitnom, čoko desertu.

Recept za čokoladne rolice

Količina: 12 velikih ili 15 manjih rolica

Tijesto:

  • 410 ml punomasnog mlijeka
  • 90 g maslaca
  • 690 g glatkog brašna za kruh
  • 60 g kakaa u prahu
  • 22 g suhog instant kvasca
  • 150 g kristalnog šećera

Nadjev:

  • 65 g svijetlog smeđeg šećera
  • 50 g maslaca
  • 1 žlica mljevenog cimeta

Preljev:

  • 30 g šećera u prahu
  • 2 žlice čokoladnog namaza (otopljenog)
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • 80 ml slatkog vrhnja

 Priprema:

  • U lončiću lagano zagrijte mlijeko i dodajte maslac da se otopi. Povremeno promiješajte.
  • U velikoj zdjeli pomiješajte brašno, kakao, kvasac i šećer.
  • Ulijte toplo mlijeko s maslacem u suhe sastojke i mijesite dok ne dobijete glatko tijesto. Po potrebi dodajte malo mlijeka ako je tijesto presuho. Mijesite 5 minuta na pobrašnjenoj površini.
  • Stavite tijesto u lagano nauljenu zdjelu, pokrijte i ostavite da se diže najmanje sat vremena – ili dok se ne udvostruči.
  • Tijesto razvaljajte u oblik pravokutnika. Premažite ga maslacem do rubova. Pomiješajte šećer i cimet pa ravnomjerno pospite po tijestu.
  • Zarolajte tijesto po dužoj strani u čvrstu roladu. Ako su krajevi neujednačeni, odrežite ih. Potom roladu narežite na jednake dijelove (nožem s nazubljenim rubom ili zubnim koncem – iznenađujuće praktično!).
  • Poredajte rolice u lim za pečenje, ostavljajući razmak između njih. Pokrijte i pustite da se dižu još sat vremena.
  • Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 180 °C oko 30 minuta, dok ne dobiju zlatno-smeđu koricu.
  • Pomiješajte šećer u prahu, otopljen čokoladni namaz, vaniliju i vrhnje – dovoljno da se sastojci sjedine, ali da preljev ostane glatke, mazive teksture. Premažite rolice dok su još tople.

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori